nieuws

Vos Logistics neemt Gehlen Schols over

Logistieke dienstverlening 2256

Logistiek dienstverlener Vos Logistics neemt de Limburgse branchegenoot Gehlen Schols Logistics over. Met de overname van het familiebedrijf wil Vos volgens eigen zeggen ‘zijn marktpositie in de Benelux en Duitsland vergroten’.

Vos Logistics neemt Gehlen Schols over

Gehlen Schols uit Kerkrade houdt zich bezig met goederenvervoer over de weg voor automotive bedrijven, de bouw, de chemie en de papierindustrie. Daarnaast beschikt de vervoerder over een opslagcapaciteit van 10.000 vierkante meter in Kerkrade. De onderneming biedt werk aan 120 man en boekt een jaaromzet van 20 miljoen euro. “De overname sluit naadloos aan op onze groeistrategie”, zegt Geert Dobbelaere, business unit director bij Vos Logistics in een woensdag uitgegeven verklaring.

Invulling opvolgingsvraagstuk

Volgens de directie van Gehlen Schols wordt met de overname invulling gegeven aan het opvolgingsvraagstuk bij het familiebedrijf. Gehlen en Schols zijn meer dan honderd jaar oude ondernemingen, van oorsprong actief in de handel in brandstoffen en bouwstoffen. Rond deze eeuwwisseling zijn de twee Zuid-Limburgse transporteurs in elkaar opgegaan onder de bedrijfsnaam Gehlen Schols Logistics.

 

Lees ook:

Vos-CEO Verhoeven: ‘Ogen niet sluiten voor acquisities’

 

Vos: omzet van 290 miljoen euro

Vos Logistics, met hoofdzetel in Oss, is een grote Europese logistiek dienstverlener met een vloot van 1100 voertuigen. Het bedrijf – op plaats 7 in de top 100 logistieke dienstverlening van dit jaar- telt 2.300 medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 290 miljoen euro. De overname van Gehlen Schols is de tweede overname van Vos Logistics. Begin dit jaar nam Vos Gebroeders Joosten uit Nederweert over .

Reageer op dit artikel