nieuws

Doorstart van Mooy Logistics op handen

Logistieke dienstverlening 4573

Er lijkt op korte termijn een doorstart te komen van het failliete Mooy Logistics. De curatoren van de logistiek dienstverlener zijn in gesprek met een aantal serieuze partijen. De hoop is dat binnen enkele dagen met één van hen een doorstart kan worden gerealiseerd.

Doorstart van Mooy Logistics op handen

Meerdere partijen hebben inmiddels een overnamebod ingediend voor Mooy Logistics, waarover komende dagen verder onderhandeld zal worden. Zolang deze onderhandelingen lopen, doen de curatoren hierover geen inhoudelijke mededelingen.

Bedrijf operationeel dankzij boedelkrediet

Het bedrijf is gewoon open en klanten worden met de gebruikelijke service bediend. Dit is mogelijk dankzij een boedelkrediet van de bank (ING) en de constructieve medewerking van vrijwel alle betrokken klanten, leveranciers en transporteurs. Voor informatie kunnen klanten en leveranciers zich wenden tot hun aanspreekpunten binnen Mooy Logistics, klinkt het. Zij staan in direct contact met de curatoren die met hun team aanwezig zijn bij Mooy.

Werknemers krijgen loon uitbetaald

Ondertussen hebben UWV en de curatoren afspraken gemaakt over een verkorte intakeprocedure, die ook is gestart inmiddels, zodat de werknemers zo snel mogelijk hun salaris betaald krijgen via de UWV loongarantieregeling. Dat is overigens gebruikelijk bij faillissementen.

HZ Logistics trok stekker uit Mooy

Mooy Logistics was al jaren verlieslatend. Grootaandeelhouder logistiek dienstverlener HZ Logistics uit De Lier moest enkele keren financieel bijspringen en reorganiseren om het bedrijf in de lucht te houden, maar besloot onlangs dat het genoeg was en vroeg faillissement aan bij de Haagse rechtbank. De logistiek dienstverleners heeft vestigingen in Waddinxveen en Breda, beschikt over een vloot van tachtig combinaties en is gespecialiseerd in vers logistiek. Het bedrijf nam begin 2016 in Hazeldonk nog een uitbreiding in gebruik.

Reageer op dit artikel