nieuws

Logistieke dienstverleners versterken defensie en andersom

Logistieke dienstverlening 2090

Logistieke dienstverleners versterken defensie en andersom

Jan de Rijk Logistics, DSV, Nijhof-Wassink en Van der Vlist overwegen een samenwerking met defensie. De logistieke dienstverleners nemen deel aan een pilot met defensie om de mogelijkheden van samenwerking en kennisuitwisseling te verkennen.

In het kader van ‘de adaptieve krijgsmacht’ onderzoekt defensie, samen met Jan de Rijk Logistics, DSV, Nijhof-Wassink en Van der Vlist, hoe de krijgsmacht flexibeler en duurzamer kan samenwerken.

Het doel is om tijdens piekmomenten personeel uit het bedrijfsleven en Defensie uit te kunnen wisselen. Op deze manier wordt flexibiliteit en capaciteit vergroot en de duurzame inzetbaarheid gewaarborgd. DSV tekende in april al het contract met defensie.

 

Lees ook
Servicelogistiek defensie piept en kraakt

Scania ondertekent mega contract defensie

 

Naast de inzet van materieel en logistieke mankracht bij grote schietoefeningen van de Koninklijke Landmacht kunnen de logistieke dienstverleners tijdens haar piekmomenten weer gebruik maken van de mogelijkheid om militairen als chauffeur of magazijnmedewerker in te zetten.

De pilot is in juni gestart.

 

 

Reageer op dit artikel