nieuws

Blockchain levert Koopman Logistics innovatie-award op

Logistieke dienstverlening 3514

Blockchain levert Koopman Logistics innovatie-award op
van links naar rechts: Joost Hoebink, presentator ICT Media; Jon Kuiper, CEO Koopman; Frans Kempen, Blockchain lead IBM; Gosling Mast, Business Engineer Koopman en Peter Oosterhoff, IT Manager Koopman

Koopman Logistics Group heeft een blockchain model opgezet voor de logistiek in de automotive sector. Het initiatief leverde de logistieke dienstverlener The Innovation Manager-award (TIM) op.

Koopman heeft met blockchain-technologie een distributed ledger voor de automotive supply chain ontwikkeld. De logistieke dienstverlener kan hierdoor de supply chain van de auto van begin tot eind volgen.

Transparantie door blockchain

Peter Oosterhoff, IT-manager Koopman: “Het doel was vereenvoudiging, transparantie en het voorkomen van fraude binnen de supply chain, die bestaat uit verladers, op- en overslagbedrijven, vervoerders en autodealers. Het initiatief wordt mogelijk als een onafhankelijk platform in de markt gezet”.

Digitale oplossingen

Koopman heeft de technologie ontwikkeld met IBM. Jon Kuiper, ceo van Koopman Logistics Group: “Deze prijs bevestigt onze positie als professionele dienstverlener die waarde creëert voor haar klanten door middel van innovatieve digitale oplossingen.” In 2016 had Koopman de primeur met de inzet van drone om voorraad te tellen. De innovatie-award is een initiatief van ICT Media.

Meer achtergrond details over het blockchain project volgt op 4 april.

Reageer op dit artikel