nieuws

Ploeger Logistics en KwikFit intensiveren samenwerking

Logistieke dienstverlening 1253

Ploeger Logistics en KwikFit intensiveren samenwerking

KwikFit en Ploeger Logistics gaan langer met elkaar in zee. De 5-jarige samenwerking wordt verlengd en uitgebreid.

Logistieke dienstverlener Ploeger verzorgt sinds 2013 voor KwikFit de totale logistieke operatie voor de vestigingen in Noord- en Midden-Nederland. Het gaat om ruim 100 van de 175 KwikFit-filialen. Vanaf de start van de samenwerking richtte Ploeger in Harderwijk een geoutilleerd bandenhotel in

230.000 banden

Op dit moment zijn er ruim 180.000 banden opgeslagen. Dat aantal wordt uitgebreid met 30%, waardoor het bandentotaal op meer dan 230.000 banden komt. “Een prachtige bekroning, dit nieuwe en grotere contract”, aldus Adwin Ploeger, directeur van Ploeger Logistics. “We gaan in komende jaren actief aan de slag om samen met KwikFit het proces verder te optimaliseren.”

Logistiek concept

De piek voor zowel de vestigingen als het bandenhotel ligt in het wisselseizoen winter-zomer en zomer-winter. De banden worden vanuit het bandenhotel geleverd aan de filialen, waar de professionals van KwikFit de banden wisselen. De gewisselde sets gaan retour naar Ploeger. In de speciaal ingerichte bandenmeetstraat vindt middels scanning een controle op afwijkingen en profieldiepte plaats. Aansluitend worden de bandensets in opslag genomen.

 

Zie ook
KwikFit gebruikt Uber look-a-like voor bandentransport

 

Het aanleveren en retourneren van banden bij de filialen gebeurt in één stop, waardoor Ploeger een hoge beladingsgraad realiseert. Paul van der Leer, supply chain director bij KwikFit: “We hebben in nauwe samenwerking een geolied logistiek proces opgezet. Daarom continueren we die duurzame en efficiënte samenwerking de komende jaren graag. De toenemende vraag naar opslagcapaciteit door de groei van onze organisatie is daar debet aan.”

Reageer op dit artikel