nieuws

UPS versterkt healthcare logistiek door overname Marken

Logistieke dienstverlening 1561

UPS versterkt healthcare logistiek door overname Marken

Logistiek dienstverlener UPS heeft de aankoop van healthcare specialist Marken aangekondigd. De acquisitie moet de positie van UPS in de wereldwijde healthcare logistiek verder versterken. Omgekeerd biedt UPS verdere groeimogelijkheden in Markens life-scienceklantenbestand.

Het wereldwijde netwerk van Marken biedt klinische supply-chainoplossingen die inspelen op de steeds complexer wordende vragen vanuit de markt. Farmaceuten, klinische onderzoeksorganisaties en producenten schakelen Marken in voor het vervoer van zowel klinisch materiaal en geneesmiddelen voor onderzoek naar 49.000 klinische testlocaties, als biologische monsters van deze testlocaties naar centrale laboratoria. Deze zendingen zijn tijds- en temperatuurgevoelig, en een snelle en accurate levering is een belangrijke factor in de behandeling van patiënten en het slagen van de klinische proeven.

Logistiek klinische proeven

Wes Wheeler, CEO van Marken over de aanstaande overname: “De mogelijkheden die UPS biedt in volgroeide markten geeft ons de mogelijkheid om steeds betere services te bieden in de logistiek van klinische proeven.”

Verdubbeling van aantal vestigingen

UPS verwacht de acquisitie van Marken per 31 december 2016 af te ronden, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en toestemming van regelgevende instanties. Marken telt 650 medewerkers en beschikt over 44 filialen en tien depots in de wereld. Via de overname verdubbelt UPS dan ook het aantal gespecialiseerde vestigingen voor de farmaceutische sector naar honderd in de wereld.

Nederland breidt ook uit

Enkele vestigingen staan op de UPS campus in Roermond. Het distributiecentrum is onlangs uitgebreid met 28.000 vierkante meter. Ook de campus in het Amerikaanse Louisville wordt uitgebreid. UPS beschikt daar over tien distributiecentra met een totale oppervlakte van ruim 1,2 miljoen vierkante meter, de grootste Een derde is bestemd voor healthcare. Volgend jaar komt daar nog eens 100.000 vierkante meter bij.

Lees meer over de UPS operatie in Louisville en de grootste airhub van het bedrijf in het novembernummer. 
Abonneren Logistiek

 

Reageer op dit artikel