nieuws

VWE en Koopman lanceren full service oplossing voor autobedrijven

Logistieke dienstverlening 1395

VWE en Koopman lanceren full service oplossing voor autobedrijven

Bureau voor voertuigdocumentatie VWE en logistiek dienstverlener Koopman Logistics hebben de handen ineen geslagen en bieden nieuwe importdienstverlening aan. Met deze service nemen zij de complete regie uit handen als het gaat om de logistiek en papierwerk rondom het importeren van auto’s.

Er worden steeds meer nieuwe en jong gebruikte personenauto’s geïmporteerd, voornamelijk uit Duitsland maar ook uit andere Europese landen. Dit proces verloopt over het algemeen over meerdere schijven. De samenwerking tussen VWE en Koopman biedt naar eigen zeggen de mogelijkheid om het complete importproces voor auto’s uit Europa te verzorgen voor bedrijven.

Gebundelde krachten

VWE ondersteunt autobedrijven al ruim 20 jaar met het in- en verkopen van voertuigen in binnen- en buitenland. “Wij beschikken altijd over de actuele wet- en regelgeving en hebben alle middelen in huis om het administratieve proces rondom de import van voertuigen te regelen”, aldus  Michel Corveleijn, Directeur International Business Development bij VWE. Koopman Logistics Group verzorgt het logistieke aspect. Lou Jedeloo, Director International Business bij Koopman Logistics Group, vervolgt: “Onze kracht ligt in de volledige logistieke bege­leiding van de voertuigen. Wij kunnen in korte tijd grote aantallen voertuigen verwerken. Door de krach­ten van VWE en Koopman te bundelen in Auto Import Solutions, ontstaat er een professioneel team aan specia­listen op het gebied van import van nieuwe en (jong) gebruikte personenauto’s. Dit maakt de samenwer­king uniek en resulteert in een mooie full-service importdienstverlening voor de automotivebranche.”

Het product is interessant voor grote en kleine autobedrijven, dealers of leasemaatschappijen. Corveleijn: “Bedrijven kunnen ons al inschakelen als ze slechts enkele voertuigen willen importeren, maar ook grote partijen auto’s kunnen door ons naar Nederland gehaald worden. De auto’s worden voor de deur afgeleverd en kunnen zo de showroom in.”

Ontzorgd

De nieuwe service zorgt ervoor dat de klant geen omkijken meer heeft naar de import van auto’s. Alle documentatie is altijd conform de actuele wet- en regelgeving en ook op financieel gebied wordt alles door Auto Import Solutions verzorgd. Jedeloo: “Het bedrijf ontvangt de factuur bij aflevering van de auto en betaalt pas BPM bij verkoop van het voertuig. Maar ook op het gebied van transport en opslag hoeft het bedrijf nergens aan te denken.”

Top 100 logistiek dienstverleners

De inventarisatie van de jaarlijkse Top 100 logistiek dienstverleners zit er op. De lijst is klaar en wordt donderdag 15 april gepubliceerd. Koopman Logistics wordt ook vermeld in de lijst. Weten op welke plaats? Zorg ervoor dat u de nieuwsbrief en het magazine met poster niet mist.

Reageer op dit artikel