nieuws

JCL Nederland krijgt nieuwe eigenaar én naam

Logistieke dienstverlening

De Oostenrijkse logistiek dienstverlener JCL Group heeft besloten de structuur van het bedrijf te vereenvoudigen. JCL Logistics The Netherlands gaat daarom zelfstandig verder onder de nieuwe naam Nunner Logistics.

JCL Nederland krijgt nieuwe eigenaar én naam

JCL Logistics The Netherlands, met vestigingen in Helmond, Valkenswaard, Ridderkerk en Venlo, is aan de voormalige managing director en vennoot Erwin Cootjans overgedragen die nu 100 procent aandeelhouder is. Dit geldt ook voor de dochterondernemingen en vestigingen in Spanje, Rusland, Litouwen, Estland, Duitsland, Tsjechië en Zwitserland. Sinds 1 april zit het hoofdkantoor JCL The Netherlands in Helmond, waar ook een crossdockcentrum van 5.000 vierkante meter is geopend.

Vereenvoudigde structuur

JCL Logistics Benelux zet haar forwarding, contract logistiek, warehouse activiteiten, rail en projecten naar het voormalige GOS onder leiding van Erik Groot Wassink voort vanuit het hoofdkantoor in ’s Heerenberg en vestigingen in Eersel, Oosterhout en Leeuwarden.

“De activiteiten van JCL The Netherlands zijn vooral  non-assetbased gericht, JCL Benelux verricht haar activiteiten voor een groot gedeelte met eigen materieel en organiseert daarnaast freight management voor een aantal grote klanten. Door een aantal acquisities was een vereenvoudigde structuur voor JCL Group wenselijk. JCL furniture en JCL Friesland gaan nu onder JCL Benelux verder”, zegt Erik Groot Wassink, directeur van JCL Logistics  Benelux.

Nunner Logistics

“JCL The Netherlands gaat met ingang van 24 mei Nunner Logistics heten. Dat zal voor velen een bekende naam zijn, want zo heette het bedrijf een aantal jaren terug ook”, aldus directeur Erwin Cootjans. “JCL The Netherlands is minder assetbased en paste daarom minder goed binnen JCL Group. Naast expeditie over de weg doen wij ook zee- en luchtvrachtvervoer, warehousing, rail, en e-commerce activiteiten. De vrachtwagens van subcontractors die rijden voor JCL The Netherlands gaan we rebranden.”

Beide bedrijven gaan vanaf nu gaan vanaf nu apart de markt op maar zullen in nauw contact blijven. “We hebben elkaar zeker nog nodig de komende jaren en blijven daarom wel samenwerken voor gemeenschappelijke klanten, aldus Groot Wassink en Cootjans.

Reageer op dit artikel