nieuws

Vijftien nieuwe Actrossen voor G. Snel

Logistieke dienstverlening

Vijftien nieuwe Actrossen voor G. Snel

Logistiek dienstverlener G. Snel heeft vijftien Mercedes-Benz trucks in het wagenpark opgenomen. De vijf Actros bakwagens en tien Actros trekkers van de nieuwe generatie zijn uitgerust met een schone en zuinige Euro VI-motor. Het is voor het eerst dat G. Snel in trucks investeert van Mercedes-Benz.

Met deze investering verwacht de logistiek dienstverlener verdere stappen te zetten in het minimaliseren van het brandstofverbruik en de uitstoot van fijnstof en CO2.

In het tweehonderd rijdende eenheden tellende wagenpark van G. Snel was tot voor kort geen rol weggelegd voor de trucks van Mercedes-Benz. De positieve geluiden in de pers en van collega-transporteurs rondom het brandstofverbruik van de nieuwe Actros, wekten de interesse van de logistiek dienstverlener uit Woerden. Constructief overleg met Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Alphen a/d Rijn leidde tot de allereerste investering in de trucks van Mercedes-Benz. Aan het wagenpark werden vijf Actros bakwagens van het type 1824 met ClassicSpace-cabine met motortunnel en tien Actros 1836 LS trekkers met StreamSpace-cabine met motortunnel toegevoegd.

Minder brandstof en CO2

Er is bewust gekozen voor Euro 6-motoren om als 4-PL logistiek dienstverlener klaar te zijn voor de toekomst. Bovendien draagt dit moderne materieel bij aan het verlagen van het brandstofverbruik en het minimaliseren van de CO2-uitstoot. De Mercedes-Benz trucks zullen worden ingezet voor stadsdistributie en diverse transporten binnen de Benelux. Naar verwachting liggen de jaarlijkse kilometrages tussen de 80.000 en 100.000. Nu de eerste kilometers in de praktijk zijn verreden, spreekt men van een geslaagde investering. De Actros laat goede verbruikscijfers zien.

Distributieconfiguratie Actros

De tien Actros trekkers van G. Snel zijn uitgevoerd in de distributieconfiguratie die Mercedes-Benz het afgelopen jaar op de markt heeft gebracht. Deze af-fabriek configuratie biedt kansen in het kortere regionale en nationale distributiewerk. De compacte StreamSpace-cabine van de Actros met motortunnel heeft een lage instap. Daarmee heeft de chauffeur gemakkelijk en ergonomisch toegang tot de cabine. De breedte van de cabine is met 2.300 mm goed inzetbaar in stedelijke gebieden, terwijl de stahoogte voor de chauffeur met 1.840 mm riant is. De nieuwe 10,6 liter Euro 6-krachtbron (OM470) is een stille zescilinder lijnmotor die met 265 kW (360 pk) voldoende vermogen biedt. Net als bij de andere Actros-configuraties zijn de motoren, transmissies en assen goed op elkaar afgestemd. De Mercedes PowerShift 3 biedt comfort en veiligheid aan de chauffeur.

Chauffeurstraining

De chauffeurs van G. Snel worden regelmatig getraind. Zo zijn alle chauffeurs ADR-gecertificeerd en werden de nieuwe Actros-chauffeurs recentelijk door Mercedes-Benz chauffeurstrainers getraind in Het Nieuwe Rijden.

Reageer op dit artikel