artikel

PostNL investeert in healthcare transport in Benelux

Logistieke dienstverlening 1558

PostNL investeert in healthcare transport in Benelux

U stelt hoge eisen aan de kwaliteit en het transport van producten, zeker als het gaat om medicijnen en medische hulpmiddelen. Ons specialistische Pharma & Care netwerk is hierop ingericht en voldoet uiteraard aan de GDP-norm. We maken gebruik van voertuigen met gescheiden temperatuurzones zodat uw producten binnen de temperatuureisen blijven.

– Tekst aangeleverd door PostNL

Doordat ons netwerk speciaal ontwikkeld is voor Good Distribution Practice (GPD) transport kunnen we meer bieden. We controleren niet alleen de temperatuur van de zending, maar zorgen ook voor een kwaliteitsmanagementsysteem, vakkundig getraind personeel en verhoogde bewaking van uw goederen. Uiteraard bent u met onze Track & Trace service altijd op de hoogte van de status van uw zending.

Uitbreiding netwerk

We zien dat de vraag naar geconditioneerd vervoer van onder andere medicijnen toeneemt. Daarom breiden we ons netwerk uit. In september openen we een nieuw sorteercentrum in Nieuwegein. Dit sorteercentrum beschikt over een speciale ruimte om de temperatuur van healthcare producten te reguleren. Met deze nieuwe hub kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten. Bovendien kunnen we volledig voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die door hen worden gesteld. Hierbij hebben we, naast temperatuurmanagement, ook veel aandacht voor veiligheid, hygiëne en leiden we onze mensen vakkundig op.
Binnen ons Benelux netwerk is ons Pharma & Care netwerk een apart netwerk met haar eigen gespecialiseerde medewerkers. We zullen blijven investeren in temperatuur gecontroleerd GDP-transport omdat we hierin een duidelijke groeimarkt zien.

In België zijn we al marktleider op temperatuur gecontroleerd transport richting groothandels en ziekenhuizen. Daar bezorgen we meer dan 10.000 pakketten met medicijnen en medische hulpmiddelen per dag. Dit doen we voor meerdere wereldwijde marktleiders in de farmaceutische sector. Voor deze bedrijven is de samenwerking met PostNL een strategische keuze. We bieden een zeer hoge servicegraad waaronder de mogelijkheid tot een latere cut-off tijd. Onze kennis van de lokale markt en ons inzicht in hun klantbehoeften zijn voor deze grote spelers essentieel. Hierdoor zijn we in staat om de beste service en kwaliteit te bieden.

GDP Masterclass

Omdat we graag onze kennis met u delen, organiseren we op 16 mei aanstaande een GDP masterclass over de implementatie van GDP-richtlijnen in de zorg. De bijeenkomst is bedoeld voor onder andere ziekenhuisapotheken, farmaceuten en groothandels. Onderwerpen die aan bod komen zijn risicomanagement, GDP-audits en de relatie GDP en de ziekenhuisapotheek. De masterclass vindt plaats in het Mauritshuis in Den Haag.

Meer informatie is te vinden op www.postnl.nl/GDPMasterclass. Wilt u deelnemen, stuur dan een bericht naar events@postnl.nl. U bent van harte welkom.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Laat dan uw gegevens achter op onze website. Een van onze zorgspecialisten neemt graag persoonlijk contact met u op om uw specifieke wensen door te nemen.

Reageer op dit artikel