artikel

J. Middelkoop neemt failliet Rutges Cargo over

Logistieke dienstverlening

J. Middelkoop neemt failliet Rutges Cargo over

Het failliet verklaarde Rutges Cargo Logistics maakt een doorstart onder de vleugels van logistiek dienstverlener J. Middelkoop Logistics uit Nieuw-Vennep. Vincent van ’t Schip, eigenaar van J. Middelkoop, neemt in eerste instantie de leiding bij Rutges over, later zal het nieuwe bedrijf onder leiding van een nieuwe directeur in afgeslankte vorm verder gaan.

Volgens Van ’t Schip zal Rutges, dat na een eerdere doorstart onlangs toch failliet ging, haar werk met ‘zoveel mogelijk behoud’ van omzet en personeel voortzetten. Alle activa van Rutges worden overgenomen in de nieuwe BV Rutges Cargo Europe, wat betekent dat het bedrijf de beschikking over circa 35 trekkers en circa 65 beveiligde koeltrailers. De huidige locatie op Schiphol blijft naar verwachting gehandhaafd, melden TTM.nl en Transportonline zaterdag.

Rutges heeft goede naam

Het failliete Rutges was vooral bekend vanwege zijn activiteiten op het gebied van luchtvracht. De nieuwe organisatie zal zich vooral richten op security- en pharmatransport. Van ’t Schip: “Dit gebeurt met een hoge kwaliteit van services ondersteund door state-of-the-art IT. Rutges heeft ondanks de moeilijke periode van de afgelopen jaren nog steeds een goede naam in de markt. Dit zal de basis zijn om het nieuwe Rutges Cargo binnen een overzichtelijke operatie samen met een nieuw aan te trekken operationeel directeur klaar te maken voor de toekomst.”

Doorstart in 2012

Rutges ging half juni failliet. Tijdens een eerder faillissement in 2012 maakte het bedrijf een doorstart onder leiding van de Aziatische zakenman Jimmy Yeh, die eind 2013 onverwacht overleed. Saillant detail is dat Rutges in datzelfde jaar nog wel het bedrijf Smartline Cargo Services overnam.

Strategische visie

Het overlijden van Yeh stond aan de basis van het huidige faillissement, verklaart Van ’t Schip tegenover TTM.nl zaterdag. “Ondanks grote betrokkenheid van het management kon de strategische visie van de heer Yeh onvoldoende worden uitgevoerd, met als resultaat het faillissement van 16 juni.

Reageer op dit artikel