nieuws

Seacon en Dachser starten joint venture in Maastricht

Home

Seacon en Dachser starten joint venture in Maastricht

Begin juli hebben de Nederlandse zeevrachtexpediteur en logistieke dienstverleners Seacon Logistics en Dachser en een joint venture-onderneming opgericht: Dachser Netherlands Air & Sea Logistics. Beide partners zijn voor vijftig procent eigenaar van de nieuwe onderneming, gevestigd in Maastricht.

De joint venture richt zich in eerste instantie op het intercontinentale luchtvrachtverkeer en zal het zeevrachtverkeer voor het internationale Dachser-netwerk ontwikkelen.  Het wordt geleid door general manager Huub Leurs. In een later stadium komen er meer vestigingen op belangrijke handelslocaties in Nederland.

    

Europese overslagplaats

"Nederland wordt steeds belangrijker als Europese overslagplaats", aldus Hai Berden, eigenaar en managing Director van Seacon*. "Met deze joint venture krijgt Dachser direct toegang tot de Nederlandse intercontinentale markt en kan het profiteren van de hier aanwezige kennis. Tegelijkertijd kan Seacon Logistics gericht gebruikmaken van het wereldwijde netwerk van Dachser."

 

*(foto rechts. Links: de heer Reuter, directeur Dachser) 

 

Lees ook:

Naar Nederlands voorbeeld: Duitsland klopt aan poort van grote logistiek (LogistiekKrant, 2005)

Dicht op elkaar, maar genoeg ruimte (LogistiekKrant, 2005)

Reageer op dit artikel