artikel

Do’s en dont’s in warehouse design

Home

Do’s en dont’s in warehouse design
WMS-dag 2009

De implementatie van een WMS-systeem is tevens een logistiek engineering project, zal Eric Hereijgers uiteenzetten tijdens de komende WMS-dag op woensdag 8 april 2009. Met de invoering van het systeem worden de processen gewijzigd, geoptimaliseerd en gestructureerd. Het systeem geeft andere mogelijkheden en biedt ruimte voor verbeteringen. Deze moeten wel worden geïdentificeerd.

Processen worden tevens gewijzigd om aan te sluiten bij het standaard pakket.  Het nieuwe logistieke concept zal dus eerst gedefinieerd moeten worden.
  

De implementatie van het WMS-systeem wordt te vaak gezien als  een IT-project, waarbij de nadruk ligt op de technische implementatie. De gebruikers worden betrokken om te vragen wat de functionele eisen en wensen zijn. De verbeteringsprocessen en procesmatige aanpassingen, worden dan Ad Hoc ingevoerd zonder zich af te vragen hoe deze passen in het totale logistieke concept.
  

Het logistieke concept dat men voor ogen heeft met het nieuwe WMS-systeem zal dus eerst duidelijk neergezet moeten worden. Hiervoor is een logistieke engineering aanpak nodig om tot het juiste resultaat te komen. Het logistieke concept wordt daarmee duidelijk en kwantitatief onderbouwd, waardoor betere keuzes gemaakt kunnen worden.
  

Tijdens de lezing zal worden ingegaan op de algemene aanpak van logistieke engineering projecten en wat zijn de valkuilen in dit traject. Welke stappen worden onderscheiden en waarom zijn deze nodig?  En wat zijn de open deuren waardoor het vaak mis gaat?

Lees hier meer over de WMS-dag 2009

Reageer op dit artikel