artikel

Stork verbetert inkoopprocessen bij leveranciers

Home

Stork verbetert inkoopprocessen bij leveranciers
Stork verbetert inkoopprocessen bij leveranciers

De werkmaatschappijen van Stork hanteren voortaan één elektronisch standaardinkoopproces voor leveranciers. Hierdoor neemt de efficiency van de leveranciersprocessen toe: de kosten worden met 20 euro per order gereduceerd, terwijl tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid toeneemt.

De werkmaatschappijen van Stork hanteren voortaan één elektronisch standaardinkoopproces voor leveranciers. Hierdoor neemt de efficiency van de leveranciersprocessen toe: de kosten worden met 20 euro per order gereduceerd, terwijl tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid toeneemt.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Stork NV   Leverancier/dienstverlener: Quyntess
Plaats: Naarden  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: groot: 400 of meer werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Quyntess  

De processen aan Stork-zijde worden voor 100 procent op basis van standaardberichten in het ERP-systeem (EDI) afgehandeld, terwijl aan leverancierszijde met een diversiteit aan formaten en deels manuele processen wordt gewerkt. De werkmaatschappijen van Stork hanteren nu per leverancier één proces, terwijl de leveranciers één platform gebruiken voor hun zaken met alle Stork-onderdelen.

Standaardisatie

Door de low volume/high mix-karakteristiek van Stork, gekoppeld aan een grote zelfstandigheid van de diverse werkmaatschappijen, was standaardisatie en digitalisatie van de operationele inkoopprocessen erg lastig. Dit bracht zowel binnen de Stork-organisatie als bij de leveranciers onduidelijkheden met zich mee, waardoor goederenstromen en geldstromen verstoord konden raken en inefficiënt verliepen.

Pilotfase

Corporate Procurement van Stork heeft daarom in samenwerking met Quyntess een oplossing gezocht en gevonden in de Crossgate communicatiehub. Alle datacommunicatie van en naar leveranciers verloopt voortaan via de Crossgate communicatiehub. De nieuwe procedure is ingevoerd na een succesvolle pilotfase van de zogenaamde Stork Supplier Portal ‘Gateway’.

Beslissingen

Deze Gateway fungeert als een zogenoemde ‘Single version of the truth’, waarbinnen alle partijen kijken naar het totale procure-to-pay-proces. Zij kunnen daardoor beslissingen nemen op basis van dezelfde transacties en events of non-events door het hele proces heen. Waar voorheen maximaal 15 procent van de orders binnen een week werd bevestigd, wordt nu 90 procent gehaald binnen vier uur.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel