artikel

CeMAT groter dan ooit

Home

De grootste logistieke vakbeurs ter wereld wordt nog groter. De CeMAT biedt van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 mei in Hannover onderdak aan zo’n 1100 leveranciers, die hun producten en diensten tonen op een terrein van zo’n 80.000 vierkante meter. Voor wie een dagje naar de beurs wil: vergeet vooral niet gemakkelijke schoenen aan te trekken.

Al jarenlang is de CeMAT hét podium waarop vrijwel alle heftruckfabrikanten en magazijninrichters hun nieuwste producten en systemen aan het publiek tonen. Op geen enkele beurs worden zoveel nieuwe innovaties, prototypes, studiemodellen en toekomstvisies getoond als in Hannover. Dit jaar is dat podium zo’n tien procent groter dan bij de vorige aflevering in oktober 2005. Het aantal exposanten is gegroeid van 950 naar 1100, de beursoppervlakte van 72.000 naar 80.000 vierkante meter.

 

Nieuwe opzet

Volgens CeMAT-directeur Manfred Kutzinski is de groei een indirect gevolg van de nieuwe opzet waarvoor drie jaar geleden is gekozen. Tot 2002 was de CeMAT altijd een vast onderdeel van de grote industriebeurs Hannover Messe. In 2005 besloot de organisatie, op verzoek van enkele grote exposanten, de CeMAT los te koppelen van de Hannover Messe. Niet alle exposanten hadden echter evenveel vertrouwen in de nieuwe opzet. Kutzinkski: “Heel wat exposanten besloten toen niet deel te nemen en eerst af te wachten of de nieuwe opzet zou slagen. Nu ze hebben gezien dat de aflevering in 2005 een succes was, komen ze wel naar Hannover toe. Dat de economie nu groeit, helpt natuurlijk ook mee.”

Bron: Transport+Opslag, www.transportenopslag.nl

 

Reageer op dit artikel