artikel

Wat is EMLog, ESLog, EJLog?

Home

De Europese logistieke vereniging ECBL heeft een nieuwe Europese kwalificatiestructuur opgezet voor logistieke managementopleidingen. In 1999 werd de Stichting Logistieke Examens opgericht met steun van de vereniging Logistiek management (vLm) om de examens onafhankelijk te kunnen afnemen.

Deze examenstructuur bestaat uit drie onderdelen:
   
EJLog
* European Junior Logistican (EJLog) is bedoeld voor logistieke MBO-ers die gericht zijn op operationele logistieke processen. Het programma bestaat uit zeven te behalen certificaten integrale logistiek, voorraadbeheer, materials management, opslag- en intern transportbeheer, transportbeheer, resource management en people management. Met vier certificaten behaalt een student de titel EJLog.
  

ESLog
* De examens voor European Senior Logistican (ESLog) hebben dezelfde opzet en zijn bedoeld voor logistieke leidinggevenden op HBO-niveau.
 

EMLog
* Logistiek managers die over ruime werkervaring beschikken en een logistieke keten kunnen aansturen komen in aanmerking voor European Master Logistican (EMLog). Deze cursus op academisch niveau behandelt onderwerpen als integrale logistieke planning, marketing en inkooplogistiek, voorraden, materials handling, productiebesturing, informatiesystemen, distributielogistiek en ketenintegratie.

 

EMLog is voor de logistieke strateeg die verantwoordelijk is voor het hele logistieke proces en die de directie adviseert op het niveau van strategische logistieke vraagstukken, zoals bepaling van de core business en samenwerking in de keten. 
  

Het programma kent een doorlooptijd van twee jaar. Nadat het programma met succes is doorlopen, ontvangt de student naast de EMLog titel "European Master Logistician", de academische mastertitel "Master of Transport & Logistics Management" (MTL).

  • Download hier de opleidingsbrochure EMLog/MTL
  • Download hier het aanmeldingsformulier voor de opleiding EMLog/MTL
Reageer op dit artikel