nieuws

Last mile: dit zijn de plannen van Walmart

Distributie 1243

Last mile is een uitdaging wereldwijd. Ook voor Walmart. De retail gigant uit Amerika denkt groot en creatief. Zo pakt Walmart de uitdaging aan.

Last mile: dit zijn de plannen van Walmart

Walmart is al decennia lang de grootste en goedkoopste retailer van Amerika. Online is het snel voorbijgestreefd door Amazon. Om op e-commerce gebied meer aandeel te verwerven kocht het in 2016 e-commerce bedrijf Jet.com.

Maar om echt stappen te maken, moet de last mile slimmer, sneller en beter. En Walmart is niet voor 1 oplossing te vangen. De retail reus denkt groots en creatief. Marc Lore het hoofd van de e-commerce-tak van Walmart ontvouwde recent op de Amerikaanse zender CNBC zijn plannen.

 

 

 

Last mile tot in huis

Gemak dient de mens. Daarom gelooft Walmart in bezorging tot in de koelkast of keukenkastje. De proef die Walmart in 2017 startte is de Amerikanen goed bevallen. Zalando hield recent een soortgelijke test in en rondom Antwerpen. De Walmart bezorger bezorgt via een slimme deurbel en bewapend met een camera de bestelling tot in de koelkast. Via de camera kan de klant meekijken of alles goed verloopt.

Automatisch bestellen

Maar Walmart wil een stap verder. De Amerikanen willen naar een model toe dat bestellen niet meer nodig is, maar automatisch gaat. “Wat denk je ervan dat je gewoon op de hoogte wordt gehouden van alles wat je nodig hebt en er zelfs niet over na te denken? Dat is de toekomst”, aldusLore. PostNL werkt met Stockon aan een soortgelijke oplossing. Stockon biedt via een app een service aan om veelgebruikte boodschappen op regelmatige basis thuis te leveren.

 

Zie ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Crowd delivery

Eerder dit jaar kondigde Walmart een nieuwe last-mile pilot aan, Spark Delivery. Spark Delivery is een crowd-sourced (Uber-achtig) leveringsplatform. Spark Delivery is Walmart’s eerste poging om een eigen intern platform te bouwen waarmee onafhankelijke bezorgers zich kunnen aanmelden voor bezorgingsslots en toegang kunnen krijgen tot ordergegevens. Het systeem heeft veel weg van Amazon Flex, Amazons eigen bezorgdienst.

 

 

Reageer op dit artikel