nieuws

Directeur Van Wanrooy Transport ook verdachte in tweede grote coke-zaak

Distributie 4846

Paul van W., directeur van Van Wanrooy Transport, wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 7.000 kilo cocaïne eind vorig jaar in de haven van Antwerpen. Ook zijn secretaresse wordt verdacht van betrokkenheid, meldt het Landelijk Parket. In augustus werden Van W. en zijn secretaresse in Oosterhout aangehouden voor de smokkel van 3.500 kilo cocaïne.

Directeur Van Wanrooy Transport ook verdachte in tweede grote coke-zaak

Deze partij cocaïne zat verstopt in een container tussen een partij bananen, die in Antwerpen door de Belgische douane werd ontdekt. De cocaïne was er overigens al uitgehaald en vernietigd voordat de bewuste container, met als deklading bananen, werd uitgepakt in een magazijn van Van Wanrooy Transport in Oosterhout. Hiervoor werden de vier verdachten aangehouden, waaronder Paul van W. en zijn secretaresse.

Invoer 7.000 kilo cocaïne eind 2017

Beide worden – zo meldt het Landelijk Parket in een persbericht – nu ook verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 7.000 kilo cocaïne. Deze grote partij coke werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept. De cocaïne zat verstopt tussen een lading bananen, afkomstig uit Zuid-Amerika. De container moest naar Nederland. Er werden volgens het Landelijk Parket destijds geen verdachten aangehouden, maar er werd wel een onderzoek opgestart.

Politieonderzoek is nog gaande

Reageer op dit artikel