nieuws

DHL bezorgt medicijnen met drone

Distributie 1271

DHL test drones als transportmiddel in Afrika. Op het Afrikaanse eiland Ukerewe in Tanzania heeft de Duitse pakketreus maandenlang medicijnen en andere zorgartikelen bezorgd met de onbemande vliegtuigjes.

DHL bezorgt medicijnen met drone

De afgelopen zes maanden testte DHL met de levering van gezondheidsartikelen met behulp van een drone. De drone bezorgde de goederen naar het eiland Ukerewe in het Victoriameer.Voor de proef gebruikte DHL de autonome DHL Parcelcopter 4.0. Deze vloog van het vasteland naar het eiland, een afstand van 60 kilometer, in gemiddeld 40 minuten. Totaal vloog de drone 2.200 km en werden ongeveer 2.000 vliegminuten vastgelegd tijdens het pilootproject.

 

Lees ook
Drone als pakketbezorger: in Reykjavik mag het

 

DHL laat weten dat het Afrikaanse project enkel bedoeld was voor onderzoek; onder meer de drone techniek en de impact van drones op de gezondheidszorg. Concrete plannen voor vervolg of uitbreiding is er nog niet. DHL is niet de enige partij die drones test. UPS deed in 2016 een soortgelijk onderzoek in Rwanda. Dat UPS en DHL drones op  grootschalige manier zullen inzetten op korte termijn in andere landen is niet waarschijnlijk. Naast gebrek aan overtuiging speelt wetgeving een rol. Geodis lanceert

 

 

Het is aannemelijker dat drones op grotere schaal worden ingezet voor het tellen van voorraad. Iets wat al gebeurt. Koopman had de primeur in Nederland. Geodis lanceert eind dit jaar zijn drone voor voorraad tellen. Of het wat gaat worden moet nog maar blijken. Maar heftruckfabrikant Linde toonde op de LogiMAT hoe een drone zijn intrede kan doen in magazijnprocessen.

Reageer op dit artikel