nieuws

Fuso eCanter definitief onderweg in Nederland

Distributie 3189

Fuso eCanter definitief onderweg in Nederland

Fuso eCanter is officieel gelanceerd in Nederland. 5 Nederlandse bedrijven kregen de duurzame vrachtwagens dinsdag overhandigd door Mercedes Benz Trucks.

Bijna een jaar na de mondiale lancering in New York is de Fuso eCanter gearriveerd in Nederland. Vijf Nederlandse bedrijven hebben dinsdag de zero-emissie overhandigd gekregen van Mercedes. Een van die bedrijven is Albert Heijn. De grootgrutter neemt 4 eCanters in gebruik voor de bevoorrading van de binnensteden.

 

Lees ook
Emissievrij de stad in – truckmerken presenteren opties

 

De andere 4 bedrijven die met eCanter gaan rijden zijn: Bidfood, PostNL , Cornelissen Groep en Technische Unie. PostNL en Technische Unie nemen 2 trucks in gebruik. Bidfood 3 en Cornelissen 1. De bedrijven testen de truck 2 jaar lang.

 

 

De volledig elektrische Fuso eCanter is de eerste lichte vrachtwagen die geen uitstoot en geluidsoverlast veroorzaakt. De eCanter is de eerste productieserie geproduceerde elektrische vrachtwagens tot 7,5t. De serieproductie van de Fuso eCanter start in 2019.

 

Reageer op dit artikel