nieuws

Prometheus krijgt groeigeld voor Duitse expansie

Distributie 1630

Prometheus krijgt groeigeld voor Duitse expansie
De tweekoppige directie van Prometheus: links Leon van Kempen, rechts Jan Nijland.

Softwareleverancier Prometheus heeft een investeerder gevonden die het bedrijf via een buy-and-build strategie ondersteunt bij de toetreding van de Duitse markt en het uitbreiden van de dienstverlening in Nederland.

De anonieme kapitaalverstrekker is actief op de Nederland-Duitse markt en werd gevonden met behulp van Marktlink Fusies & Overnames. Met de nieuwe investeerder, die een 65 procent aandeel in het bedrijf verwerft, hoopt de tweekoppige directie van Prometheus de stap richting het buitenland te kunnen maken en zich meer te kunnen toeleggen op de transport sector, oplossingen voor het beroepsgoederenvervoer. Tegelijkertijd worden de activiteiten in de afvalwerkende industrie, waarin het bedrijf ook actief is, verder uitgebreid. “De wens van oprichters Jan Nijland en Leon van Kempen was om de continuïteit te waarborgen als ook een strategische sparringpartner te vinden om samen de aankomende jaren mee te groeien”, aldus Ferry Nahon, partner bij Marktlink.

Beroepsgoederenvervoer onderbelicht

Prometheus ontwikkelt software, waarmee bedrijven in de logistieke sector hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Het bedrijf is vooral actief in de afvalverwerkende industrie, waarbij de software datacommunicatie verzorgt tussen medewerkers, processen en systemen. De realtime data geeft de planners waardevolle informatie over de ingezette voertuigen. Prometheus is ook actief in het beroepsgoederenvervoer. Door het succes in de afvalverwerkende industrie kreeg deze bedrijfstak de afgelopen periode niet de volle aandacht, aldus het softwarehuis.

Het DNA moet kloppen

Prometheus werd in het verleden regelmatig rechtstreeks benaderd voor overnames, maar besloot de expertise van Marktlink in te zetten om een geschikte investeerder aan te trekken. “Marktlink heeft ons begeleid tijdens het gehele traject. Het DNA moest voor ons kloppen,” geeft Nijland aan. “Wij hebben er absoluut geloof in dat wij met deze investering verder kunnen groeien”. De oprichters Jan Nijland en Leon van Kempen zullen zich komende periode inzetten om vorm te geven aan de groeidoelstellingen.

Footprint in Nederland en Duitsland vergroten

“Voor de buy-and-build strategie willen we goed de tijd nemen”, legt Nijland uit. “Organisch waren we in Duitsland al voorzichtig aan de weg aan het timmeren. Niet-organisch gaan we met de investeerder een aantal overnames in Duitsland in gang zetten. Het is voor ons belangrijk dat de groei de huidige klanten niet in de weg zit. We willen weliswaar onze footprint in de Nederlandse en Duitse markt vergroten, maar tegelijkertijd excelleren ten overstaan van onze bestaande relaties. We zitten 28 jaar in deze business en een volgende 28 jaar zit er vanwege de leeftijd niet meer in. Het is voor ons erg belangrijk dat we continuïteit waarborgen”.

Lees ook: Van Opzeeland kiest voor E-cloud van Prometheus

 

Reageer op dit artikel