nieuws

PostNL breekt pakketrecord tijdens Sinterklaas

Distributie 2265

PostNL breekt pakketrecord tijdens Sinterklaas

Postbedrijf PostNL heeft de afgelopen week 6,5 miljoen pakketten bezorgd in Nederland en België. Per huishouden werden gemiddeld bijna vier pakjes afgeleverd. Dat is een nieuw record, aldus het bedrijf.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was er volgens de pakketbezorger sprake van een stijging van 30 procent. De pakjesavond is traditioneel één van de drukste weken voor PostNL.

Bezorgen op zondag populair

Sinterklaas maakt steeds vaker gebruik van de gemakken van online winkelen: bezorgopties zoals de bestelling afhalen op een pakketpunt, avondbezorging of zelfs op zondag waren de afgelopen dagen bijzonder populair, meldt het post- en pakketbedrijf dat eerder aangaf een groot tekort te hebben aan pakketbezorgers tijdens de feestdagen.

Meerkerk bestelde het meeste online

“Daarnaast zien we ook dat consumenten steeds vroeger bestellen. Onze 19 sorteercentra hebben daardoor de afgelopen tijd op volle kracht gedraaid”, aldus directeur operations Leendert-Jan Plaisier, van PostNL Pakketten. Het post- en pakketbedrijf meldt verder dat de afgelopen weken in totaal 17,1 miljoen pakketjes zijn bezorgd in Nederland en België. In de gemeenten Meerkerk, Gronsveld en Eelderwolde werden online de meeste pakjes per huishouden besteld.

18 december topdag online bestellingen

Met Kerst in aantocht is de drukte overigens nog niet voorbij voorbij voor de grote pakketbezorgers PostNL, DHL Parcel, DPD, UPS en FedEx/TNT. Uit berekeningen van verzendsoftware specialist SendCloud bleek onlangs dat de meeste online bestellingen op maandag 18 december aanstaande de drukste dag wordt voor het verzenden van pakketten. Naar verwachting zal het aantal te verwerken pakketten op die dag maar liefst verdriedubbelen ten opzichte van een gemiddelde dag buiten de feestdagen om.

Reageer op dit artikel