nieuws

DPD: 50.000 pakketten per uur in nieuw sorteercentrum

Distributie 2885

DPD: 50.000 pakketten per uur in nieuw sorteercentrum

Pakketdienst DPD wil in haar nieuwe Nederlandse hoofdvestiging in Oirschot bij Eindhoven de verwerkingscapaciteit van pakketten verdubbelen. Hiervoor heeft de pakketdistributeur bij Beumer een sorteersysteem aangeschaft dat beschikt over een maximale verwerkingscapaciteit van 50.000 pakketten per uur.

Het nieuwe hoofdkantoor van DPD, de zogenoemde HUB Eindhoven, wordt begin 2019 in bedrijf genomen. De hub, die in twee fases wordt gerealiseerd,  is 24 uur per dag operationeel en krijgt een omvang van 23.000 vierkante meter. Dit biedt de pakketdienst en haar klanten direct toegang tot het belangrijkste snelwegen net in Nederland, België en Duitsland.

Sorteersysteem kloppend hart nieuwbouw

Volgens Eric Dietz, CEO bij DPD, is zijn bedrijf altijd op zoek naar nieuwe manieren om klanten beter van dienst te zijn en pakketten sneller te leveren. “De investering in het nieuwe sorteersysteem past binnen onze groeistrategie voor de Nederlandse markt. Het kloppende hart van onze nieuwbouw in Eindhoven wordt straks gevormd door dit systeem.”

Verdubbeling sorteercapaciteit

Het sorteercentrum, dat verrijst op bedrijventerrein Westfields in Oirschot, zorgt voor een ruime verdubbeling van onze huidige capaciteit in Best. “Dankzij deze verdubbeling kunnen we nog beter en sneller de pakketten van onze klanten bezorgen, noodzakelijk vooral ook door de groeiende e-commerce markt”, zegt Dietz die in het juni nummer van Logistiek meer vertelde over de nieuwbouw van HUB Eindhoven die na de zomervakantie is gestart.

Duurzame sorter

Bij de Beumer Group heeft DPD het modern nieuw sorteersysteem aangeschaft. Het gaat om de LS-4000 CB sorter, die ook wel ‘the green sorter’ wordt genoemd. De Duitse sorterproducent levert en installeert de machine en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Beumer is eveneens een partnership aangegaan van 10 jaar met Beumer.

Ontwerp sorteermachine leidend bij nieuwbouw

DPD is met Beumer in zee gegaan omdat het bedrijf wereldwijd een toonaangevende positie inneemt op het gebied van transport, verpakking, sortering en distributie. Het ontwerp van de sorteermachine is leidend voor de vormgeving van de nieuwbouw. De aankoop van de sorteermachine was dan ook eerder rond dan het verkrijgen van de grond.

Reageer op dit artikel