nieuws

Volvo ontwikkelt hybride truck voor internationaal transport

Distributie 2765

Volvo ontwikkelt hybride truck voor internationaal transport
Volvo Concept Truck

Volvo heeft een hybride truck voor internationaal transport gelanceerd. De vrachtwagen is zuiniger en schoner. De vrachtwagen is nog niet te koop; het betreft een concepttruck.

De hybride truck is een voortvloeisel van een ontwerp uit 2016. Het voertuig is nu verder ontwikkeld en verbeterd, aldus Volvo. Naast verbeteringen in aerodynamica, rolweerstand en gewicht, beschikt de truck over een hybride aandrijflijn.

5%-10% minder brandstofverbruik met de hybride truck

Bij lange afstanden zal de aandrijflijn van de vrachtwagen er voor zorgen dat de verbrandingsmotor gedurende 30 procent van de rijtijd wordt uitgeschakeld. Dit bespaart 5 tot 10 procent brandstof. Het is ook mogelijk om 10 kilometer lang geheel in elektrische modus te rijden.

Elektro is de toekomst volgens Volvo

Reduceren van brandstofverbruik is een belangrijk onderwerp bij Volvo. Claes Nilsson, CEO bij Volvo Trucks: “De komende jaren gaat de samenleving meer en meer over op hernieuwbare energie en we zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit en hybridetechnologie steeds belangrijker worden. De aandrijflijn in onze concepttruck is opgezet voor het verbeteren van de transportefficiency. Met de concepttruck doen we waardevolle kennis en ervaring op, waarmee we de technologie verder kunnen ontwikkelen.”

Zo werkt hybride-techniek

De hybride aandrijflijn werkt met het terugwinnen van energie op afdalingen die steiler zijn dan één procent, of wanneer er wordt geremd. De herwonnen energie wordt opgeslagen in de accu’s van het voertuig en benut voor elektrische aandrijving op vlakke wegen of wegen met een geringe hellingshoek.

volvo concept truck

Automatisch schakelsysteem

Speciaal voor de aandrijflijn van de e-truck is een verbeterde uitvoering van I-See ontwikkeld. I-See werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt. Het systeem analyseert de te volgen route en bepaalt vervolgens de meest zuinige en efficiënte keuze tussen de diesel- en de elektromotor en de optimale gebruikstijd van de herwonnen energie.

Specificaties Volvo-concepttruck
Truckmodel: Volvo FH

Motor: Volvo D13 Euro 6 Step C

Ook MAN lanceerde vorige week een e-truck.

Reageer op dit artikel