nieuws

PostNL maakt boodschappen online bestellen aantrekkelijker

Distributie 1967

PostNL maakt boodschappen online bestellen aantrekkelijker

PostNL gaat voortaan zeven dagen per week food producten bezorgen zoals boodschappen, maaltijdboxen, vlees en sportvoeding. Het bedrijf introduceert een speciale koelbox om de producten in te bezorgen.

Steeds meer consumenten bestellen hun boodschappen (en daarbij behorende foodproducten) online. Post NL breidt daarom haar foodnetwerk verder uit in Nederland met een speciale koelbox. Aanbieders van foodproducten, kunnen nu op alle dagen van de week hun producten door PostNL laten bezorgen. Het gemak van de consument om bijvoorbeeld maaltijdboxen online te bestellen, wordt vergroot door de uitbreiding van de bezorgmogelijkheden. Ook ontvangen zij voortaan nauwkeuriger informatie over het bezorgmoment via de PostNL-app. Het tijdvak waarbinnen PostNL bezorgt, is verkort naar 30 minuten.

Speciale koelbox voor online bestelde boodschappen

Foodproducten worden vervoerd in de PostNL-koelbox die samen met de Universiteit van Wageningen is ontwikkeld. In deze koelbox blijven de producten op de juiste temperatuur om ze vers te houden. De verzegelde koelboxen worden geopend bij de deur en daarna weer meegenomen door de bezorger. De koelboxen kunnen daardoor tot 500 keer worden hergebruikt en aanbieders van voedsel hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken. Hierdoor wordt bespaard op verpakkingen wat het milieu ten goede komt, aldus PostNL. Bekijk het filmpje om een idee te krijgen hoe bezorging met behulp van de koelbox in zijn werk gaat.

Ruim 30 leveranciers waaronder Ekoplaza, Marley Spoon, Hoogvliet, Sligro, De Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu en Samen een koe kopen bezorgen hun producten met PostNL in heel Nederland. Voor de consument wordt het met de uitbreiding van PostNL nog interessanter om het boodschappenlijstje via een van de foodleveranciers online te bestellen.

Lees ook: Op tijd bezorgen is de grootste uitdaging binnen E-commerce

 

Reageer op dit artikel