nieuws

Unilever kiest voor ‘Uber’ voor vrachttransport

Distributie 3581

Unilever kiest voor ‘Uber’ voor vrachttransport

Convoy heeft een grote klant binnengehaald. Unilever heeft een contract gesloten met de Uber van de transportwereld. Convoy gaat vracht vervoeren voor de levensmiddelenreus.

We gaan de transportmarkt flink opschudden. Dat zei Dan Lewis tijdens de oprichting van Convoy in februari 2015. Daar lijkt hij in te slagen nu Convoy een grote speler als Unilever heeft binnengehaald. Beide partijen hebben een vierjarige deal gesloten. Het betreft tienduizenden zendingen per jaar met een waarde van miljoenen dollars aldus Lewis in een interview met Bloomberg.

Service uitgebreid

Convoy werkt volgens hetzelfde uitgangspunt. Een klant kan via een mobiele app een opdracht plaatsen voor het vervoer van een vracht. Vervolgens zoekt Convoy een bijpassende transporteur. De klant kan tevens zijn vracht volgen via de Convoy-app. Convoy, onder meer gesteund door Jeff Bezos, ceo van Amazon en Garrett Camp mede-oprichter van Uber was vooral gericht op ad hoc leveringen voor bedrijven. Sinds kort zijn geplande leveringen, op een regelmatige basis aan de service toegevoegd.

Flexibele supply chain

Voor Unilever is de deal een kans om de mogelijkheden van on demand transport uit te diepen én om flexibiliteit aan de  supply chain toe te voegen, aldus Reginaldo Ecclissato, Unilever supply chain executive. De overeenkomst betreft enkel Amerika. Of Unilever de Uber aanpak ook in Europa wil introduceren op korte termijn en met welk bedrijf is nog niet duidelijk. Logistiek heeft deze vragen voorgelegd aan Unilever, maar nog geen antwoord ontvangen.

Just Cargo en Kwikfit

Unilever is niet het enige Nederlandse bedrijf dat zich stort op Uberachtige transport mogelijkheden. Kwikfit heeft in Nederland een deal gesloten met een soortgelijke Nederlandse speler. KwikFit transporteert de banden tussen de verschillende vestigingen sinds kort met Just Cargo, de Nederlandse Uber voor koeriersdiensten.

Lees meer over Uberisation in de november editie van Logistiek magazine.

Abonneren Logistiek

 

Reageer op dit artikel