nieuws

Albert Heijn kiest voor spoorvervoer

Distributie 2328

Albert Heijn kiest voor spoorvervoer

Albert Heijn gaat wekelijks meerdere containers citrusvruchten uit Spanje laten overkomen via Cool Rail; een nieuwe treinverbinding voor verse producten tussen het Spaanse Valencia en de haven van Keulen.

De belangrijkste drijfveer is duurzaamheid. Met de nieuwe verbinding vinden verse producten snel hun weg naar de consument en wordt een CO2-reductie van meer dan 70% gerealiseerd, aldus de grootgrutter.

Spanje naar Noord Europa

De nieuwe treinverbinding voor versproducten tussen Spanje en Noordwest-Europa. Cool Rail vervoert wekelijks onder andere sinaasappels, broccoli en sla van Valencia naar Nederland, België en Duitsland. De treinverbinding is sinds begin november operationeel.

Uitbreiding traject en frequentie

Transfesa (onderdeel van DB-Schenker) verzorgt de treinverbinding tussen de treinterminals Almussafes (Valencia) en Köln. In de eerste fase vindt het vervoer vanaf Keulen naar de eindbestemmingen nog over de weg plaats. Vanaf volgend jaar wordt het traject per spoor met Rotterdam verbonden. De ambitie is de frequentie te verhogen van twee naar vijfmaal per week. Om dit te kunnen bereiken worden andere partijen aangespoord zich aan te sluiten bij het Cool Rail.

Initiatiefnemers

Cool Rail is een initiatief van verschillende partijen uit de retail, logistiek en groente- en fruitbranche. De initiatiefnemers zijn: Albert Heijn, Bakker Barendrecht, Colruyt Group, Edeka Fruchtkontor Valencia, Euro Pool System, Plus Retail, Sligro, Smeding en Visbeen Transport.

 

Reageer op dit artikel