nieuws

Internationaal gaan koplopers van start

Distributie

Internationaal gaan koplopers van start

Het Freight Leaders Council Italy reikte vorige week op 5 december de eerste zeven Lean and Green Awards in Italië uit. Dat maakt Italië tot het derde land, waar koplopers in duurzame logistiek zich manifesteren. Na het succes in Nederland is Vlaanderen ook volop bezig. Volgend jaar is de eerste bijeenkomst in Duitsland.

 

Eerder dit jaar haalde Connekt partner VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) 45 bedrijven op het podium om hun award in ontvangst te nemen. Daarmee was België het tweede land, dat Lean and Green in de armen heeft gesloten. Vorige week was Italië aan de beurt. Zes van de zeven Award Winners zijn zusterbedrijven van Nederlandse Lean and Green Award
Winners. Dat zijn: SCA Hygiene Products, Chep, H.J. Heinz, Huntsman, IMCD Group en TNT Global
Express.
Snelle basis gelegd dankzij licentie

Natuurlijk waren de Nederlandse Award Winners erbij – niet in de laatste plaats omdat zij
zich zelf hebben ingespannen voor de lancering van Lean and Green Italy en voor hen de effecten
van Lean and Green dus nu ook over de grens merkbaar zijn.
Een jaar geleden ondertekende het Freight Leaders Council met Connekt en zes Nederlandse Lean
and Green Award Winners een intentieverklaring, waarin Connekt een licentie aan het FLC
verleende voor de uitvoering van Lean and Green in Italië. De basis voor het Italiaanse Lean and
Green programma was daarna snel gelegd.
Verspilling weg – groen er in

Het pragmatische karakter van Lean and Green sprak de ondertekenaars aan, zoals het basisprincipe, dat het weghalen van verspilling uit de keten geld vrij maakt om groen in te kopen. Maar ook nieuwe partijen meldden zich bij Lean and Green Italia
met de ambitie gezamenlijk te verduurzamen. Vergaande samenwerking tussen verladers en
vervoerders leidt tot een efficiëntere en snellere logistieke keten.
Het Freight Leaders Council gaat er van uit, dat in 2013 het Italiaanse Lean and Green netwerk zich zal verdubbelen.

 

 

Duitsland is de volgende

Eind januari is de eerste bijeenkomst van Lean and Green Deutschland. Dat gaat plaats vinden bij Chep in Keulen. In Nederland is Chep Benelux inmiddels één van de ‘Stars’ geworden. Naast Chep zal ook Sara Lee (in Duitsland nog altijd de naam voor Douwe Egberts) vertellen hoe het bedrijf werkt aan duurzaamheid in logistieke processen. In Nederland is Douwe Egberts bovendien één van de vier winnaars van de personal mobility award, bedoeld om CO2-uitstoot te reduceren in het verplaatsen van personen.

 

Lees ook: Vlaamse bedrijven starten

Reageer op dit artikel