nieuws

DHL voegt zeven stadscentra toe aan parcycle project

Distributie

DHL voegt zeven stadscentra toe aan parcycle project
Ook DHL-parcycles in zeven andere stadscentra

DHL breidt het aantal plaatsen waar parcycles rijden uit met nog eens zeven steden. Delft, Amersfoort, Maastricht, Sittard-Geleen, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen komen daarmee in aanraking met de lichtgewicht bakfietsen die bestelauto’s vervangen.

De parcycle werd door DHL Express al ingezet in de steden Breda, Amsterdam en Enschede en met de uitbreiding komt het aantal steden komt het totaal aan aantal parcycles in Nederland uit op vijftien. Ook zijn er twaalf ‘gewone’ fietskoeriers actief. DHL heeft de fietskoerier standaard in het routedesign opgenomen en zodra de mogelijkheid er is deze in te zetten doet de pakketvervoerder dit.

Schonere stadsdistributie
De inzet van de bakfietsen en fietskoeriers is in enkele gevallen efficienter en sowieso levert het volgens DHL een schoners stadsdistributie op. De onderneming noemt het naast elektrisch vervoer en auto’s op aardgas een effectief alternmatief voor traditioneel transport met bestelbussen op diesel.

Makkelijker door nauwe straten
"Met de fiets bewegen we ons zoveel makkelijker door de stad met de vaak nauwe straten. Daarmee voorkomen we ook oponthoud voor ander verkeer", zegt Jan Engels, Vice President Time Definite Network van DHL Express Nederland.

Reageer op dit artikel