artikel

2 Achieve kiest voor transportmanagementsysteem Scope

Distributie

2 Achieve kiest voor transportmanagementsysteem Scope
Konijnenberg 2 achieve Scope

http://www.logistiek.nl/dossierartikelen/did643-Logistieknl_zoekt_interessante_praktijkverhalen.html

2 Achieve is een jonge onderneming met speciale services voor de forwarding-industrie. Eigenaar Michael Konijnenberg: "Odaccar Blokker en ik richtten 2 Achieve op in 2010. We beschikken allebei over jarenlange ervaring en een sterk, internationaal netwerk in luchtvrachtexpeditie en logistiek. Wij zijn specialisten in alles wat niet standaard is."

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: 2 Achieve   Leverancier/dienstverlener: Riege Software International
Plaats: Nieuw Vennep  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Scope  

Konijnenberg (foto): "Wanneer zendingen speciale kennis, handling, apparatuur, snelheid, documentatie of verpakkingen vereisen, is 2 Achieve de perfecte keuze. We bedienen een markt voor luchtvrachtcharters, zeer urgente zendingen, on-board-koeriersdiensten, express-services en andere logistieke oplossingen. Onze specialiteit vormt het ‘regelen’ van ingewikkelde logistieke kwesties, vooral met tijd als cruciale factor. Het bedrijf opereert uitsluitend als een neutrale agent. Wij zijn een jong, dynamisch, enthousiast en professioneel team van ervaren en gekwalificeerde logistieke experts. Onze inzet, snelheid en betrouwbaarheid worden sterk gewaardeerd door onze klanten. We groeien gestaag en breiden onze dienstverlening steeds verder uit."

     

Transportmanagementsysteem Scope
2 Achieve koos voor transportmanagementsysteem Scope van Riege Software International. "Meteen vanaf het begin kozen we voor Scope. We hechten sterk aan innovatie, korte lijnen en betrouwbare contacten. Het transportmanagementsysteem is als de hartslag van ons bedrijf. Die moet voortdurend gemonitord worden. De kenmerken van Scope, evenals die van het Riege-team, gaven voor ons de doorslag. Riege beseft wat een forwarder nodig heeft en slaagde erin enkele voor ons belangrijke wijzigingen door te voeren. Zo werden er BTW-regels geïmplementeerd en speciale documenten voor spoedluchtvracht. Eind oktober 2010 waren we met Scope al volledig operationeel voor luchtimport en export, en in 2011 voegden we Sagitta Export toe."

    

Praktische operationele en administratieve setup
"Het systeem is vooral ontwikkeld vanuit het oogpunt van de gebruiker met een zeer praktische operationele en administratieve setup. Het is eenvoudig in het gebruik, geeft een perfect overzicht en beschikt over ‘slimme’ filters. Scope werkt zeer efficiënt. Zo kun je tussen toepassingen schakelen zonder ingevoerde gegevens te verliezen, en is er één projectbestand waarin alle relevante informatie te vinden is, zoals gerelateerde e-mails en zelfs foto’s ter documentering. De kosten van luchtvrachtexportzendingen worden automatisch meegenomen in de factuur. Het systeem is gekoppeld aan onze (financiële) administratie en aan de Nederlandse douane. Met slechts een druk op de knop kunnen we voor al onze klanten aangepaste AWB’s genereren."

      

Eerste Scope-gebruiker in Nederland

"We zijn de eerste Scope-gebruiker in Nederland en zijn zeer tevreden over de ondersteuning die we kregen als start-up-bedrijf. Je voelt de passie van de mensen achter Scope. Dat geldt voor zowel de Nederlandse vestiging als het team in Düsseldorf. Riege begrijpt je behoeften als onderneming en reageert adequaat."

    

Forwarding-industrie
"2 Achieve is nu in staat toegevoegde waarde op alle niveaus te leveren aan de forwarding-industrie. We zijn ervan overtuigd dat deze toegevoegde waarde alleen werkt als je je positioneert als een neutrale partner/agent. Met onze ruime ervaring, zelfs in de meest afgelegen gebieden van de wereld, en ons mondiale netwerk van partners en agenten, zetten we ons maximaal in voor onze klanten. In feite zijn we een trouble shooter op afstand, zou je kunnen zeggen. Veel Nederlandse expediteurs hebben al ervaren dat zij voor hun zeer urgente en bijzondere zendingen kunnen vertrouwen op ons."

      

Dedicated service agent

"Het zijn snelheid en betrouwbaarheid die ons onderscheiden van de concurrentie. Pro-activiteit en tijdige communicatie vormen kernwaarden in de dagelijkse praktijk. Altijd onmiddellijk de klant informeren wanneer zich wijzigingen voordoen ten aanzien van de oorspronkelijke overeenkomst. Onze passie aan verwachtingen te voldoen – ‘to achieve’ – en te overtreffen zit in onze genen. In september 2011 hebben we 2 Achieve Customs Solutions B.V. opgericht, als ‘dedicated service agent’, gespecialiseerd in alle douane gerelateerde activiteiten. Daarnaast profiteren onze Nederlandse klanten van onze couriersdienst met eigen voertuigen, opgezet in augustus 2011. 2 Achieve Customs Solutions en 2 Achieve Couriers vormen de belangrijkste projecten voor 2012, met een sterke focus op ontwikkeling en versteviging van de marktpositie."

 

Reageer op dit artikel