artikel

5.0 Consultancy

Distributie

5.0 Consultancy
Hulp bij implementatie douanemanagementsoftware

Een leverancier van douane software doet meer dan alleen het leveren van een applicatie. Als expert op douanegebied kan hij consultancydiensten leveren op fiscaal en niet-fiscaal gebied en u helpen om uw organisatie aan te passen op de continu wijzigende douanewetgeving.

Een klantgerichte softwareleverancier helpt u bij iedere vraag die u in douaneland tegenkomt.

 

Hier volgen enkele onderwerpen waarbij softwareleveranciers mogelijk van dienst kunnen zijn:

 

  • INCO-terms; de opstelling of aanpassing. In de praktijk zijn er veel bedrijven die hun eigen leveringsvoorwaarden hanteren, buiten de INCO-terms om. De douane eist dat u duidelijkheid geeft over de precieze leveringsvoorwaarden, douaneconsultants vertalen de specifieke leveringsvoorwaarden voor bedrijven naar de INCO-terms. Zo worden de risico’s tijdens het leveren van de goederen geminimaliseerd.
  • Douanevergunningen; de aanvraag. Bijvoorbeeld bij de opzet van een douanedepot kan een softwareleverancier met consultancycapaciteiten een helpende hand bieden.
  • AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle); de beschrijving. Dit is een noodzakelijke stap binnen een vergunningstraject voor een depot of status als AEO (Authorised Economic Operator) en een klantgerichte softwareleverancier kan u hierbij assisteren.
  • BTI (Binding Tariff Information), de aanvraag. De BTI is geldig (gedurende 6 jaar) in de hele Europe Gemeenschap en biedt wettelijke zekerheid met betrekking tot de tariefclassificatie. Hierdoor weet u altijd in welke tariefklasse u valt voor de bepaling van de douaneheffing, restituties bij de uitvoer en welke eventuele andere vereisten er bij in- of uitvoer komen kijken en komt u niet voor verassingen te staan.
Reageer op dit artikel