artikel

1.1 Voldoen aan alle douane-technische voorschriften (compliance)

Distributie

De Europese Commissie en haar handelspartners hebben om veiligheidsredenen besloten om het toezicht op de goederenstromen sterk te verbeteren en hebben een zogenaamde “eCustoms offensief” ingezet.

 

Als uw bedrijf in deze veranderlijke wereld vol wetten en richtlijnen nog flexibel wil kunnen werken dan vereist dit een slim ingericht logistiek proces met bijbehorende software.

 

De aanschaf van douanemanagement-software wordt voor veel bedrijven onontbeerlijk omdat de Nederlandse Douane in het kader van het eCustoms-plan ernaar streeft om binnenkort alle aangiften elektronisch te ontvangen voor goederen die bedrijven de Europese Unie in- of uitvoeren. Voor goederenvervoer onder douaneverband is dit al verplicht via het Transitsysteem. Op dit moment hebben veel bedrijven nog vergunning om via een zogenaamde domiciliëringsprocedures zelf de export van goederen in hun administratie te noteren, waarbij de belastingdienst steekproefsgewijs controleert. Maar deze manier van werken wordt door de douane uitgefaseerd op verzoek van de Europese Commissie; alle vormen van schriftelijke aangiften zullen alleen nog bij hoge uitzondering mogelijk zijn.

 

Een softwareleverancier helpt u om te voldoen aan deze aangescherpte wetten en regels (de zogenaamde compliance) met gedegen advies én een up-to-date softwarepakket dat inspeelt op de veranderlijke logistieke wereld.

Reageer op dit artikel