nieuws

Omzet sector groeit, personeelstekort ook

carrière & mensen 2001

De sector zit in de lift. Omzetten stijgen evenals het aantal medewerkers dat actief is in de sector. Gelijktijdig neemt het personeelstekort nog altijd toe.

Omzet sector groeit, personeelstekort ook

Het aantal bedrijven, werknemers en chauffeurs dat actief is in de sector blijft toenemen. Het aantal werknemers stijgt nu negentien kwartalen op rij. In de sector werken inmiddels ruim 150.000 werknemers. Daarentegen blijft de arbeidsmarkt in transport en logistiek zeer krap. Dat blijkt uit de sectormonitor vierde kwartaal 2018 dat het Sectorinstituut recent heeft gepubliceerd.

Vacatures en krappe arbeidsmarkt

Faillissementen zijn stabiel op een laag niveau. Ondernemers verwachten komende maanden wel een afname van omzet en bedrijvigheid. Hoewel de instroom van werknemers in de sector  op een hoog niveau blijft met een piek op 21 jaar, blijft het aantal openstaande vacatures op een hoog niveau en de arbeidsmarkt krap.

 

 

Personeelstekort
in de logistiek

personeelstekort

De arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging voor de logistieke sector vandaag de dag. Het tekort is voelbaar in het hele land. De huidige stand van zaken en oplossingen uiteengezet.

Zo staat het ervoor >>>

 

Veel ondernemers hebben last van een tekort aan personeel. Met name de functie van vrachtwagenchauffeur blijft lastig in te vullen. Mede door de toenemende uitstroom van chauffeurs als gevolg van de vergrijzing. Daarnaast zijn er ook veel vacatures voor andere beroepen in transport en logistiek.

 

 

 

De gemiddelde leeftijd van chauffeurs blijft oplopen  tot 44,8 jaar. De gemiddelde leeftijd van overige werknemers (niet-chauffeurs) daalt naar 43,4 jaar. Het aandeel parttimers in de sector stijgt.

 

Personeelstekort? Zo krijg en behoud je de juiste mensen (video)

 

De Sectormonitor komt tot stand in opdracht van TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

Reageer op dit artikel