nieuws

Wervingscampagne vrachtwagenchauffeur overtreft doelstelling ruimschoots

carrière & mensen 3313

De campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl is een groot succes. Het aantal aanmeldingen is nu al fors hoger dan vooraf begroot.

Wervingscampagne vrachtwagenchauffeur overtreft doelstelling ruimschoots
Mirjam Dijkstra, personeelsfunctionaris Van der Werff en Barry Logger, 2000ste instromer ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

1500 nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Dat was het doel. Om die mannen en vrouwen binnen te halen, startte de sector in maart de nieuwe wervingscampagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl Ruim een half jaar later is dat aantal al ruim gepasseerd. De teller staat inmiddels op 2000. Barry Logger (38) is de 2000e  die dankzij de campagne een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen.

3000 nieuwe vrachtwagenchauffeurs

Hiermee overtreft het aantal nieuwe vrachtwagenchauffeurs ruimschoots de het geplande aantal van 1500. Willem de Vries, directeur van Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat  zorgt voor de uitvoering van de campagne verklaart het succes vanwege ‘goede organisatie en bedrijven die ‘in beweging zijn.’ “Daarnaast is bij deze campagne ook subsidie beschikbaar voor doorstromers. Mensen met een andere functie die chauffeur willen worden, komen ook in aanmerking. En dat levert een fors aantal chauffeurs op.” Ook de positieve samenwerking van de rijscholen en het CBR krijgen een pluim van De Vries. “Er wordt goed geselecteerd waardoor een chauffeur maar 1 examen nodig heeft.”

 

Lees ook
Chauffeurstekort: samenwerken is de oplossing

 

Chauffeurstekort? in de V.S. hebben ze pas een probleem: Zo pakt Walmart het aan

 

Het sectorinstituut heeft voor dit jaar subsidie voor 3000 instromers. Of en hoe de campagne volgend wordt uitgevoerd, is nog onbekend. De Vries: “We moeten nog in overleg met SOOB bestuur.”

Reageer op dit artikel