nieuws

Logistiek staat in top 3 meest bekeken vacatures

carrière & mensen 889

Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen tien jaar nog nooit zo hoog geweest. Werkzoekenden zochten het afgelopen half jaar het meest naar administratieve, logistieke en sales banen.

Logistiek staat in top 3 meest bekeken vacatures

De vacatures in deze sectoren werden het meest beken op Monsterboard.nl. Ook IT en accounting haalden de top 5 van meest bekeken vacatures, blijkt uit data van het recruitmentplatform. Werkzoekenden weten heel goed waar hun kansen liggen, zo blijkt uit het zoekgedrag. “In de logistiek en IT zijn enorme personeelstekorten. Dat deze sectoren beiden in de top 5 voorkomen laat zien dat werkzoekenden goed weten in welke branches de kans op een baan het grootst is”, aldus Sander de Bruijn, marketing directeur bij Monsterboard.

IT uit top 3 – Logistiek er in

Opvallend is dat vacatures in de IT niet meer in de top 3 staan van meest bekeken vacatures per functiecategorie. Vorig jaar stond de IT sector nog op de tweede plek, nu op de vierde. De Bruijn: “De IT sector kampt nog altijd met grote personeelstekorten, maar we zien dat de schaarste nu ook in andere sectoren sterk oploopt. Vooral in sales en logistiek. Dat geeft kandidaten veel keuze in hun zoektocht naar een baan. Voor werkgevers wordt de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden daarentegen steeds groter.”

Lees ook: Structureel tekort logistiek professionals houdt aan

 

Schaarste blijft

Monsterboard verwacht dat de schaarste in de IT, sales en logistiek alleen nog maar zal toenemen. De kansen voor werknemers liggen vooral daar dus voor het oprapen. “Wie na de zomer toe is aan een nieuwe uitdaging hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook voor de grote groep starters dat straks de arbeidsmarkt betreedt zijn er volop kansen.”

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de logistiek? Bekijk de logistieke vacatures op Logistiek.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel