nieuws

Acties bij DHL dreigen na aflopen ultimatum

carrière & mensen 2759

Acties bij DHL dreigen na aflopen ultimatum

Medewerkers van pakketbezorger DHL dreigen met acties nu het bedrijf een ultimatum om met een goed cao-voorstel te komen heeft laten verlopen. Vakbond CNV kondigde dinsdag aan dat acties onvermijdelijk lijken. De bond zal zich daar deze week over buigen.

De cao voor de circa 1200 medewerkers liep bijna anderhalf jaar geleden af. Onderhandelingen leidden volgens de bond tot een ,,ondermaats” eindbod van DHL Express, meldt ANP. De bond zou graag zien dat werknemers 2,5 procent meer loon krijgen. Daarnaast pleit CNV voor een eenmalige uitkering van 300 euro en geld voor scholing van medewerkers.

Vakbonden dreigen met acties

DHL gaat in overleg met de leden om de koers van de acties uiteen te zetten. Na het weekend zullen volgens CNV ,,de eerste bewegingen” te zien zijn. FNV liet eerder al weten acties niet te schuwen. Reinier Stroo, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “De leden van de FNV zijn het niet eens met de verslechteringsvoorstellen en het loonbod dat DHL in februari in een eindbod voorstelde.”

Ook voor de werkdrukproblemen heeft DHL te weinig oog. “Wij hebben daarom een eisenpakket bij DHL ingediend.” Als DHL niet instemt met de eisen uit het ultimatum voor 25 april om 12.00 uur,  volgen er acties.

DHL gelooft in goede afloop

Volgens DHL is het ultimatum van de bonden ,,ietwat aan de vroege kant”. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat de partijen er alsnog op een ,,fatsoenlijke manier” uit zullen komen.

 

Reageer op dit artikel