nieuws

Dinalog start pilot gedragsverandering

carrière & mensen

Dinalog start pilot gedragsverandering

Prestaties en werkplezier aantoonbaar verhogen van medewerkers. Dat is het doel van Organizational Behavior Management (OBM). Dinalog TKI zoekt bedrijven die mee willen doen aan de pilot.

Organizational Behavior Management (OBM) is een methodiek om zowel prestaties als werkplezier aantoonbaar te verhogen en mensen dus lol in hun werk te laten hebben. Bij deze nieuwe methodiek staat de gedragsverandering centraal. Bedrijven die deze methode toepassen zijn in staat hun cultuur en leiderschap te duurzaam te veranderen blijkt steeds weer opnieuw.

Bedrijven gezocht

Innovatiemakelaars Pieter Keeris, LeiderschapsDNA, Marius Rietdijk, VU en Dennis Siliacus , Advance Groep houden in samenwerking met TKI Dinalog een pilot OBM.  De pilot bestaat uit het volgen van de OBM methode. Bedrijven die mee doen worden circa 7 dagen begeleid. Er wordt gestart met het maken van een businesscase zodat vooraf wordt vastgesteld welke prestatieverbetering gerealiseerd kan worden en welke gedragsverandering daarvoor nodig is.

Wetenschappelijk onderzoek

De proef kost gemiddeld 1 uur per werkdag. Een student van de VU gebruikt de pilot als studie voor wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van OBM in logistieke organisatie op leiderschap en sociale innovatie.

Masterclass OBM

De initiatiefnemers houden op 9 december een Masterclass OBM bij Dinalog. Tijdens deze informatiemiddag vertelt Marius Rietdijk, directeur ADRIBA van de VU wat de wetenschappelijke principes zijn en wat de aanpak is om tot gedragsverandering en prestatieverbetering te komen in organisaties.
Locatie: Dinalog Campus, Princenhagelaan 13 4813 DA Breda. Aanvang: 13:15 uur. Gratis lunch vanaf 12.00 uur.

Subsidie

Bedrijven die mee willen doen aan de pilot kunnen mailen naar Info@obmnl.com. Dinalog betaalt 50 procent van de kosten (9100 euro) bij aanmelding voor 1 januari 2016.

 

 

Reageer op dit artikel