artikel

In Memoriam Lorike Hagdorn

carrière & mensen 2805

In Memoriam Lorike Hagdorn

Lorike Hagdorn is op maandag 9 oktober in bijzijn van haar dierbaren op 57-jarige leeftijd overleden. “Met haar overlijden is er een einde gekomen aan het leven van een vrouw, waar de logistieke sector er meer van zou wensen.” Emeritus hoogleraar Ad van Goor schreef een In Memoriam.

Lorike Hagdorn – van der Meijden

 9 april 1960 – 9 oktober 2017 

Deze week ontvingen wij het verdrietige bericht dat Lorike Hagdorn op 9 oktober in bijzijn van haar dierbaren op 57-jarige leeftijd is overleden. Lorike stuurde familie, vrienden en collega’s  eind augustus j.l. een persoonlijk bericht waarin zij meedeelde dat de ziekte die ze ruim vijf jaar geleden kreeg, een zeldzaam achterdeurtje had gevonden. Dit is haar fataal geworden.

Lorike was een dierbare, energieke en doelgerichte collega. Ze genoot veel aanzien in wetenschappelijk Nederland en in het bedrijfsleven.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Na een opleiding wiskunde aan de Universiteit Leiden (1978 – 1984) , heeft Lorike vele jaren (1984 – 2006) gewerkt bij collega Jo van Nunen van de Erasmus Universiteit. Eerst vele jaren fulltime, daarna parttime. Bij hem is zijn ook gepromoveerd en altijd goed contact met hem onderhouden. Zijn plotselinge overlijden was dan ook een grote schok voor Lorike. Bij het instellen door de  vereniging Logistiek management van de Jo van Nunen scriptieprijs werd Lorike voorzitter van de jury.

Vrije Universiteit Amsterdam

Lorike is van 1 november 2006 tot 1 januari 2017 als bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Transport, Distribution and Logistics’ bij de faculteit werkzaam geweest. Lorike heeft in deze tien jaar onderwijs verzorgd, promovendi begeleid en ondernemerschap getoond.

Bedrijfsleven

Naast haar part-time baan aan de VU heeft Lorike een aantal functies in het bedrijfsleven vervuld c.q lid geweest van belangrijke adviesraden. Voor TNO is zij van 2009 tot 2016 actief geweest in uiteenlopend onderzoek naar mobiliteitsvraagstukken in meerdere Europese landen. De laatste jaren heeft zij zich ook ingezet voor strategie-onderzoek bij andere speerpunten van TNO. Vanuit haar posities bij universiteit en bedrijfsleven is zij lid geweest van de adviesraad van de Topsector Logistiek en in latere jaren ook van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Ook als lid van Raden van Commissarissen (o.a. Nederlands Loodswezen, Evides en Van Tilburg-Bastianen) droeg zij haar steentje bij aan de strategie van uiteenlopende organisaties.

Uitvaart

Met haar overlijden is er een einde gekomen aan het leven van een vrouw, waar de logistieke sector er meer van zou wensen. Ondanks haar drukke werkzaamheden heeft zij altijd tijd gevonden voor hobby’s als roeien en vakanties met haar drie mannen. Zij kon daar enthousiast over vertellen en geweldig van genieten.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 14 oktober a.s.om 11:30 uur in de Laurenskerk te Rotterdam.

Wij hopen dat haar naasten de kracht mogen vinden om dit enorme verlies te dragen.

Lorike rust in vrede.

 

Ad van Goor,

Emeritus hoogleraar Logistiek & SCM, Faculteit Economie en Bedrijfskunde VU Amsterdam.

Reageer op dit artikel