artikel

Dick Vijn Logistiek automatiseert planning

carrière & mensen

Dick Vijn Logistiek automatiseert planning
DIck Vijn Logistics

Dick Vijn Logistiek (DVL) besloot de planning te automatiseren voor meer controle, flexibiliteit en efficiency. De chauffeurs hadden de voorkeur voor oplossingingen van TomTom Business Solutions vanwege de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. DVL bespaart nu op brandstofkosten en communicatiekosten, heeft inzicht in uren en controle over het wagenpark en personeel.

Dick Vijn Logistiek (DVL) besloot de planning te automatiseren voor meer controle, flexibiliteit en efficiency. De chauffeurs hadden de voorkeur voor oplossingingen van TomTom Business Solutions vanwege de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. DVL bespaart nu op brandstofkosten en communicatiekosten, heeft inzicht in uren en controle over het wagenpark en personeel.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Dick Vijn Logistiek   Leverancier/dienstverlener: Tomtom international
Plaats: Zwaagdijk  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: LINK 310, TomTom PRO 7100  

Dick Vijn Logistiek (DVL) is een familiebedrijf waar 35 eigen werknemers en 40 uitzendkrachten werken. DVL heeft een transporttak met tien eigen vrachtwagens, waar dagelijks tien tot twintig charters voor worden ingezet. Ook is het bedrijf in het bezit van een warehouse van 30.000 vierkante meter, drie fustwasserijen en een groente-en fruit opslag.

     

Meningen chauffeurs

Voorheen werkte DVL nog met een handmatige planlijst. Richard Vijn, mede-eigenaar van Dick Vijn Logistiek had tijdens zijn stageperiode ervaring opgedaan met geautomatiseerde systemen en zag het als een succesfactor voor het bedrijf. De beslissing om voor TomTom Business Solutions (TTB) te kiezen was sterk afhankelijk van de meningen van de chauffeurs. Na het testen van verschillende systemen ging de voorkeur van de chauffeurs naar het systeem van TomTom vanwege de goede navigatie en de toegankelijkheid. Dick Vijn Logistiek maakt gebruik van de fleetmanagement oplossing van TTB om het logistieke proces te optimaliseren. Daarnaast worden alle uren van de chauffeurs en loodsmedewerkers volledig geautomatiseerd.

     

Prikklok

De oplossing is een revolutionaire prikklok door een koppeling tussen het systeem van TomTom in het voertuig met de salarisadministratie van LeanMen. Chauffeurs gebruiken hun TomTom om werktijden te registreren. Dit levert een volledig geautomatiseerde salarisadministratie. DVL wil in de toekomst het complete Transport Management Systeem (TMS) koppelen aan TomTom. Ook vanuit de chauffeurs wordt hierom gevraagd. Als het TMS aan de TomTom wordt gekoppeld, kan de complete administratie gedigitaliseerd worden. De chauffeur hoeft zijn eigen administratie dan niet meer bij te houden. Ook kan de doorlooptijd van facturaties op deze manier verkort worden. DVL heeft voor de TomTom gekozen omdat het een toegankelijk systeem biedt tegen een goede prijs. Er wordt bespaart op brandstofkosten en communicatiekosten dankzij TT B. Er is nu inzicht in uren en controle over het wagenpark en het personeel.

    

Inzichtelijk 

’Het personeel merkt het echt: de chauffeurs zijn erg tevreden over het systeem en zijn blij met de voordelen wat betreft de administratie. Ook is er tevredenheid over de service van TomTom.’ aldus Richard Vijn. ‘Het is een betrouwbaar en inzichtelijk systeem, makkelijk toepasbaar en het maakt de bedrijfsvoering inzichtelijk. Het systeem helpt ons echt om onze bedrijfsvoering verder te professionaliseren. Bovendien hebben we de helft van de investering terugverdient met een besparing op de communicatiekosten. Doordat wij voor communicatie veel meer gebruik maken van het systeem van TomTom, besparen we zeker €600 per maand.

Reageer op dit artikel