Bronzen plakken uitgereikt voor Veiligste Magazijn 2022

De jaarlijkse Prijs Veiligste Magazijn is - na twee jaar afwezigheid - weer uitgereikt. Dit keer bekeek de jury drie nominaties. Twee van hen kregen een bronzen onderscheidingen en één een aanmoedigingsprijs.

Na twee jaar kon eindelijk de Prijs Veiligste Magazijn weer uitgereikt worden op de Dag van het Veilige Magazijn in Zoetermeer. In de categorie grote magazijnen kreeg Timberland Europe Nederland uit Almelo de onderscheiding ‘brons’ toebedeeld. Bressers Metaal uit Tilburg kreeg een ‘aanmoedigingsprijs’. In de categorie kleine magazijnen was er voor DSM Protective Materials uit Heerlen ook een bronzen onderscheiding.
De prijzen werden uitgereikt op het hoofdkantoor van Evofenedex. De jury, onder leiding van Professor René de Koster (hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), had de inzending van deze drie binnengekomen nominaties beoordeeld en kwam uit op deze erkenningen. Twee jaar geleden ontvingen Valeo en Albert Heijn DC Overijssel een gouden plak. Dit keer bleef het bij twee keer brons.

Timberland zorgt voor goede werksfeer

De jury prees Timberland voor de goede werksfeer binnen het bedrijf en dat de medewerkers aandacht voor elkaar hebben. Werknemers bij Timberland krijgen veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op het gebied van veiligheid valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Een verbeterpunt is met name de registratie van (bijna) ongelukken en de opvolging hiervan.

DSM gaat werken aan een verkeersplan

Bij DSM speelt compliance een grote rol, dit heeft te maken met de naleving van wet- en regelgeving in verband met de gevaarlijke stoffen die daar in opslag liggen. De jury roemde de teamspirit en dat de veiligheid onderdeel uitmaakte van het proces. Aandachtspunten bij DSM waren het verkeersplan en de intrinsieke motivatie qua veiligheid onder het personeel.

Bressers is op de goede weg

Bressers Metaal is een voorbeeld voor zijn branchegenoten. Maar natuurlijk zijn hier ook de nodige aandachtspunten zoals het registreren van (bijna) ongelukken en ook de opvolging hiervan. Ook de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het verkeersplan hebben aandacht nodig. De jury benoemde wel dat Bressers op de goede weg was.