nieuws

T.O.M. opent vierde dc in Bladel, vijfde is in aantocht

Warehousing 1061

Amper een maand na de opening van het derde distributiecentrum opent Tom Omnichannel Management (T.O.M.) alweer zijn vierde opslaglocatie in het Brabantse Bladel. Daarmee heeft de etailer, met webshops als internet-bikes.com en internet-toys.com, zijn opslagcapaciteit uitgebreid van 31.000 naar 36.000 vierkante meter. De plannen voor een vijfde dc – in eveneens Bladel – zijn ook al in de maak.

T.O.M. opent vierde dc in Bladel, vijfde is in aantocht

De Brabantse etailer groeit dusdanig dat kort na de opening van een derde magazijn begin juli, nu alweer een vierde opslaglocatie wordt geopend. In eerste instantie zou het recent geopende derde dc alleen als afroepmagazijn dienen. Op die manier kon T.O.M,. zijn assortiment naar eigen zeggen verder laten groeien. “Maar niet alleen het assortiment groeide, ook het aantal bestellingen nam toe. Daarom besloten we om van dit magazijn ook een picklocatie te maken”, zegt oprichter en TOM-directeur Tom te Riele.

Alle panden op één bedrijventerrein

Een maand na de opening van het derde dc, ontving de e-tailer deze week de sleutels van alweer het vierde pand, dat een opslagcapaciteit heeft van 5.000 vierkante meter. Alle panden zijn gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein in Bladel, op nog geen steenworp afstand van het oorspronkelijke distributiecentrum.

T.O.M: ‘Plannen vierde dc vervroegd’

De plannen voor een vierde distributiecentrum (5.000 vierkante meter groot) lagen er al, maar die zijn volgens Te Riele naar voren gehaald. “Dat heeft vooral te maken doordat ons assortiment snel groeit. We willen de klant een zo breed mogelijke keuze aanbieden. Koop je bij ons een fiets, dan kun je ook terecht voor bijpassende fietstassen. Ben je toevallig ook op zoek naar een cadeau voor je jarige neefje? Dan switch in een paar muisklikken naar onze online speelgoedwinkel. Door die cross-selling maken we het de klant makkelijk en houden we ze langer vast.” Het vijfde distributiecentrum van 10.000 vierkante meter wordt naar verwachting begin volgend jaar in gebruik genomen en beschikt ook over kantoorruimte.

Reageer op dit artikel