nieuws

Lenzenspecialist automatiseert met shuttle systeem

Warehousing 1141

CooperVision, producent en distributeur van zachte contactlenzen en bijhorende producten en services, kiest voor een shuttle oplossing. Het systeem moet de efficiency verhogen.

Lenzenspecialist automatiseert met shuttle systeem

Tijdswinst, een verbetering van de productiviteit en een grotere flexibiliteit. Om dit te realiseren kiest CooperVision, producent en distributeur van zachte contactlenzen en bijhorende producten en services,  voor een shuttle oplossing. De oplossing moet ook leiden tot een hogere stock densiteit, betere ergonomie. De gerobotiseerde goods-to-person oplossing Intelis PTS van Savoye moet hiervoor zorgen.

Shuttlesysteem telt ruim 68.000 locaties

De shuttle zal bestaan uit 5 gangen met 26 niveaus voor 68.640 locaties en 130 shuttles. Deze installatie moet voor het bedrijf een tijdswinst, een verbetering van de productiviteit en een grotere flexibiliteit opleveren. “Momenteel bedraagt onze process time 3 uur. Wij hopen deze te verminderen met 50%. Door een latere cut off door te voeren, zullen we de facto ook de tevredenheid van onze klanten verbeteren:, stelt Cédric Sschallebroodt van Coopervision.

 

Lees ook
Magazijn automatiseren? Let op deze randzaken (video’s)

 

CooperVision verznedt zachte contactlenzen en producten naar ruim 100 landen. Het bedrijf beschikt over 4 productiesites en 3  distributiecentra. Het shuttle systeem komt in het nieuw te bouwen dc (5000m2) in Herstal (België) Het shuttlesysteem moet in 2020 operationeel zijn.

.

Reageer op dit artikel