nieuws

Weer een supermarkt die zijn distributiecentrum automatiseert

Warehousing 1234

Supermarktketen Coles gaat zijn logistiek automatiseren. De Australiërs bouwen twee geautomatiseerde distributiecentra voor kruidenierswaren.

Weer een supermarkt die zijn distributiecentrum automatiseert

De twee nieuwe geautomatiseerde ambient distributiecentra, komen in Queensland en New South Wales. De nieuwbouw is onderdeel van een moderniseringsprogramma voor de toeleveringsketen. Witron neemt beide projecten voor zijn rekening.

Vanuit de twee supermarkten , die beide ongeveer 70.000 vierkante meter groot worden, worden alle winkels bevoorraad met een volledig aanbod aan drooggoed. Dat betekent ruim 240 Coles supermarkten in New South Wales en 170 in Queensland.

 

 

Material handling systemen

Coles kiest voor de al bewezen technieken van Witron. De dc’s worden onder meer uitgerust met: OPM (Order Picking Machinery), CPS (Car Picking System), ALP (Automated Layer Picker), een volledig geautomatiseerde laadzone en een module van het All-in-One Order Fulfillment System (AIO), speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelendetailhandel en Omni-Channel distributiecentra. Een soortgelijke oplossing heeft Witron onder meer voor Edeka in Duitsland en Coop in Noorwegen gebouwd.

 

Lees ook
Dc-automatisering: de supermarkt op de schop

 

Nederlandse supers zetten vol in op automatisering

Ook in Nederland kiezen grote supermarkten voor een soortgelijke oplossing. Hoogvliet bouwt in Bleiswijk een supermodern distributiecentrum. Jumbo bouwt zijn geautomatiseerd dc in Nieuwegein. In 2020 moet die operationeel zijn. Plus volgt met een soortgelijke variant in Hedel, hoewel die bouw vertraging heeft opgelopen door juridische procedures.
De twee dc’s van Coles moeten in 2023 operationeel zijn.

 

Reageer op dit artikel