nieuws

De Klok Logistics breidt uit met huur nieuw dc in Venray

Warehousing 1587

Logistiek dienstverlener De Klok Logistics uit Nijmegen wordt de huurder van een nieuw distributiecentrum in Venray. Het dc, dat nu nog in aanbouw is, wordt eenmaal opgeleverd door de logistiek dienstverlener voor meerdere jaren gehuurd.

De Klok Logistics breidt uit met huur nieuw dc in Venray

Het distributiecentrum heeft  een vloeroppervlakte van circa. 18.400 vierkante meter met daarbij nog eens  300 vierkante meter aan kantoorruimte. Het dc wordt langjarig gehuurd door logistieke dienstverlener DKL Equipment, beter bekend onder de naam De Klok Logistics. De logistiek dienstverlener uit Nijmegen wil met dit pand zijn fijnmazig nationale transport- en distributienetwerk verder uitbreiden.

Oplevering dc medio 2019

Het distributiecentrum wordt door Volker Wessels Logistics Development De Blakt BV gerealiseerd, een dochteronderneming van VolkerWessels Logistics Development (VWLD). Het nog in aanbouw zijnde dc wordt medio volgend jaar opgeleverd en is dus nu al volledig verhuurd aan De Klok Logistics.

De Klok: goede uitvalsbasis bestaande klanten

Remco Vos, eigenaar van De Klok Logistics, zegt in een reactie dat de huur van deze nieuwe locatie in logistieke hotspot Venray zorgt voor een prima uitvalsbasis voor onze bestaande klanten. “Bovendien geeft dit dc ons de mogelijkheid voor een verdere expansie.” De Klok Logistics-woordvoerster Pieta Bekers zegt tegen De Limburger dat in het nieuwe dc in Venray zeker vijftien tot twintig werknemers aan de slag kunnen: “Venray is een van de logistieke hotspots van Nederland: daarom vinden we het belangrijk daar te zitten.”

Geen ruimte beschikbaar in Nijmegen

De logistiek dienstverlener beschikt sinds 2011 al over een vestiging in de gemeente Venray na de overname van Vortex Logistics, maar was desalniettemin op zoek naar meer bedrijfsruimte, aldus Bekers: “We groeien maar in Nijmegen zijn geen mogelijkheden meer om die op te vangen. Venlo zit met zijn bedrijventerreinen al behoorlijk vol. In Venray is nog plek. Er deed zich een kans voor en die hebben we met beide handen aangegrepen.”

Beschikbaarheid beveiligd parkeerterrein

In de keuze voor Venray speelde voor De Klok ook de nabijheid mee van een beveiligd parkeerterrein voor trucks met voorzieningen als wc’s en douches voor de chauffeurs. In De Limburger stelt Bekers verder dat de arbeidskrapte in de Venrayse logistiek niet zo nijpend is als in Nijmegen. De logistiek dienstverlener is al begonnen met de werving van personeel.

Dc is verkocht aan investeringsmaatschappij

Het distributiecentrum is inmiddels door VWLD verkocht aan investeringsmaatschappij Aberdeen Standard Investments dat het pand onderbrengt in het eigen Aberdeen European Balanced Property Fund.

Reageer op dit artikel