nieuws

Flauraud live met nieuw intralogistiek systeem

Warehousing 355

Flauraud automatiseerde haar nationale logistieke centrum in Clermont-Ferrand. Op deze plek organiseert het automotive bedrijf de logistiek van reserveonderdelen. Leverancier Savoye bood een oplossing, van het opzetten van de interne logistiek, het beheer van de overgang, het automatiseren van het verpakken tot de integratie van tussenvloeren en de software. 

Flauraud live met nieuw intralogistiek systeem

Flauraud is een dochteronderneming van PGA en is een Europese distributeur van onderdelen, automotive services en accessoires. Twee jaar geleden werd het bedrijf onderdeel van de PGA Motors-groep. Om de toenemende concurrentie het hoofd te bieden en eveneens het marktaandeel te vergroten, besloot het bedrijf om de logistieke hub in Clermont-Ferrand op te moderniseren. Daarnaast wilde het bedrijf efficiënter kunnen inspelen op de behoeften van haar klanten en de kwaliteit van de verzendingen verhogen. Flauraud kwam uiteindelijk uit bij Savoye en softwarebedrijf A-sis om de 16.000 m2 grote site te gaan automatiseren. De bedrijven begonnen dit project in januari 2018 met een consultancy periode om vervolgens over te gaan tot de organisatie van de omschakeling en te bepalen waar de logistiek kon worden geautomatiseerd.

 

Checklist: Hoe past automatisering naadloos in magazijnomgeving?

 

De apparatuur en oplossingen werden compleet afgestemd op de behoeften van Flauraud. “De logistiek van reserveonderdelen omvat een aantal specifieke uitdagingen, waaronder pull-flows, een breed scala aan SKU’s met zowel hele grote als kleine afmetingen en de extra maatregelen bij gevaarlijke en/of ontvlambare producten”, legt Gilles Charpille uit, sales engineer bij A-sis. Het bedrijf bood Flauraud een uitgebreide, kant-en-klare oplossing. Van het opzetten van de interne logistiek, het beheer van de overgang, het automatiseren van het verpakken tot de integratie van tussenvloeren en de softwareoplossingen.

Nieuwe interne mechanisatie en WMS

Voor de mechanisatie werden de Intelis Convey rollenbanen toegepast voor het vervoer en de verwerking van trays en pakketten. Dit systeem bestaat uit plug & play transportmodules, zodat de installatie en ingebruikname veel minder tijd innemen dan een traditionele rollenbaan. Ze werden verdeeld over twee nieuwe tussenvloeren van 1.600 m2 . Voor de aansturing werd het LMxt WMS gekozen, hiermee moest de controle over de opslag en orderverzamelen worden verbeterd.

 

Lees ook: Material handling systeem aanschaffen? Zo voorkom je verrassingen!

 

BI en data

Met de toegepaste Business Intelligence-tools kan Flauraud communiceren en data uitwisselen met zijn leveranciers, vervoerders en klanten.  Controle instrumenten voor kwaliteit, gewicht en automatische timing werden toegevoegd aan de bovenstaande systemen om de overdracht en conformiteit van de onderdelen voor opslag en distributie te garanderen. “Onze oplossing is erop gericht om de productiviteit bij Flauraud op te voeren en om een groei in de goederenstromen en volumes op te kunnen vangen”, aldus Denis Rochette, sales engineer bij Savoye. Dit nieuwe logistieke systeem moet Flauraud in staat stellen om haar ambities te realiseren. Ook na de projectoplevering blijft Savoye de samenwerking met Flauraud voortzetten. Het bedrijf gaat Flauraud helpen bij het trainen van haar medewerkers en het neerzetten van een een projectcultuur.

Overweegt u om te investeren in een material handling systeem? Laat u dan bijpraten op de Material Handlingdag a.s. woensdag 3 oktober.

 

 

 

Reageer op dit artikel