nieuws

Kramp neemt nieuw shuttlemagazijn in gebruik (video)

Warehousing 1974

Kramp uit Gelderse Varsseveld heeft onlangs een volledig geautomatiseerd shuttle-magazijnsysteem in gebruik genomen. Het systeem dat Knapp leverde is geïnstalleerd in een nieuw hoogbouwmagazijn van 23 meter met daarin ruimte voor 134.000 bakken met daarin bulkvoorraad.

Kramp neemt nieuw shuttlemagazijn in gebruik (video)

Knapp installeerde in het hoogbouwmagazijn het bekende OSR Shuttle systeem met Evo techniek. Die techniek maakt het volgens Kramp mogelijk om met één druk op de knop orders rechtstreeks te verzamelen volgens het ‘goods-to-person’-orderpick principe.

 

 

Lees ook:

Dit is het supply chain plan van Kramp voor komende 10 jaar

9.600 orderregels per uur

In de stellingen rijden shuttles rond die continu artikelen verzamelen en deze automatisch naar één van de slechts acht werkstations brengen. Bij volledige implementatie van het systeem kunnen er volgens Kramp maximaal 9.600 orderregels per uur worden gerealiseerd.

Shuttle-systeem is modulair en schaalbaar

Volgens Jan Frans Berends, logistiek directeur bij Kramp, zijn er meer grote bedrijven – waaronder Wehkamp en Mediq – die met automatische magazijnsystemen van Knapp werken. “Wat dit systeem uniek maakt in de wereld is de tweede dimensie. Bij bestaande systemen rijden de shuttles op één hoogte heen en weer. Bij ons rijden de shuttles daarnaast ook in meerdere gangen. Hierdoor heb je minder conveyors nodig en minder shuttles. Alles blijft compacter en modulair schaalbaar. We investeren alleen in wat we nodig hebben.”

Kramp: 36 miljoen investeren in logistiek

Kramp maakte afgelopen maand bekend dat de nettowinst het afgelopen jaar steeg met negen procent. De omzet is 7,2 procent gegroeid tot 790 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag van het bedrijf. De onderdelenleveranciers voor de landbouwmachines heeft in het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in distributiecentra in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Polen. Die investeringen bedroegen opgeteld vijftig miljoen euro. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in de modernisering van IT. Voor dit jaar heeft Kramp voor 36 miljoen euro aan investeringen begroot. Dat geld wordt met name gestoken in het verbeteren van logistieke processen.

Schrijf u nu in voor Logistiek Live bij Kramp

Reageer op dit artikel