nieuws

De Bijenkorf kiest Tilburg voor nieuw distributiecentrum

Warehousing 12075

De Bijenkorf kiest Tilburg voor nieuw distributiecentrum

Warenhuisconcern de Bijenkorf gaat vanuit Tilburg een nieuw groot distributiecentrum zijn 7 warenhuizen in Nederland bevoorraden. Ook worden in het dc de e-fulfilmentactiviteiten uitgevoerd. Deze activiteiten heeft de Bijenkorf uitbesteed aan logistiek dienstverlener Ingram Micro CLS Benelux. In het duurzame dc van iets meer dan 31.000 vierkante meter komen naar verwachting 300 tot 400 mensen te werken, op piekmomenten meer.

Ingram Micro CLS Benelux heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met logistiek vastgoed ontwikkelaar HVBM Vastgoed dat het distributiecentrum ontwikkelt op bedrijventerrein Kraaiven in logistieke hotspot Tilburg. De logistiek dienstverlener krijgt in het dc de beschikking over 41.553 vierkante meter magazijnruimte, 6.546 vierkante meter mezzanine en 3.233 vierkante meter kantoorruimte. Vanuit dit pand zullen naar verwachting in 2020 ruim 14.000.000 items per jaar worden verzonden.

BREEAM Outstanding distributiecentrum

Het duurzame en gasloze gebouw wordt op maat ontwikkeld (turnkey, red.) en, zo meldt HVBM, gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. De logistiek vastgoed ontwikkelaar en Ingram Micro willen een distributiecentrum bouwen dat voldoet aan de BREEAM-standaard Outstanding. Dit hoge duurzaamheidsniveau moet onder andere tot uiting komen in een energiezuinige en gasloze klimaatinstallatie (full-electric) en door toepassing van duurzame led-verlichting.

Toekomstbestendige operatie realiseren

De behoefte aan een nieuw dc ontstond bij Ingram Micro (voorheen Docdata, red.) nadat het partnerschap met de Bijenkorf was verlengd met 10 jaar. Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum wordt een toekomstbestendige logistieke operatie gerealiseerd.

 

Lees ook:

Inkijkje in de last mile van De Bijenkorf

 

Pand is medio 2019 klaar

De Bijenkorf heeft warenhuizen verdeeld over 7 steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht. Daarnaast ook webshops voor Nederland en België. Met het houden van een centrale voorraad in één distributiecentrum realiseert het warenhuisconcern volgens eigen zeggen een snellere service voor haar klanten. Ingram Micro laat weten dat het inmiddels is gestart met het werven van personeel voor het nieuwe distributiecentrum in Tilburg. Het pand wordt medio volgend jaar in gebruik genomen door de logistiek dienstverlener die verder meldt dat de verwachting is dat het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren in fases zal groeien van 300 naar 600 medewerkers.

Bijenkorf gaat dc in Woerden sluiten

De nieuwbouw volgt nadat de Bijenkorf begin dit jaar bekend maakte dat het zijn eigen distributiecentrum in Woerden zou sluiten. Als gevolg van deze sluiting die gepland staat voor medio volgend jaar, verliezen 143 medewerkers hun baan. Na de bekendmaking liet het warenhuisconcern ook weten dat de warehousing- en distributie-activiteiten jaar zouden worden ondergebracht bij Ingram Micro en dat er een nieuw dc zou komen in de logistieke hotspot regio Tilburg-Waalwijk.

Reageer op dit artikel