nieuws

Montapacking opent fulfilment-magazijn voor klant Dekbed-Discounter

Warehousing 2006

Fulfilmentbedrijf Montapacking opent een nieuw magazijn in Breda. Het fulfilment warehouse wordt speciaal ingericht voor klant Dekbed-Discounter.nl. Reden voor het dedicated dc is dat de dekbed webshop – volgens eigen zeggen – ‘extreem hard groeit in het aantal orders alsmede het assortiment’.

Montapacking opent fulfilment-magazijn voor klant Dekbed-Discounter

In vier jaar tijd groeide Dekbed-Discounter.nl van een omzet van 525.000 euro naar 20 miljoen; met een verwachte omzetgroei in 2018 van maar liefst 280 procent. Volgens Montapacking-directeur Edwin van der Ham is de webshop vanaf de start al klant bij zijn bedrijf. “Zij groeien zowel in orderaantallen als assortiment, met ook nog eens tamelijk volumineuze producten (van hoeslaken tot twee-persoonsmatras, red.). Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten een volledig fulfilment warehouse van 18.000 m2 in Breda in te richten uitsluitend voor Dekbed-Discounter.nl.”

‘Efficiënte fulfilment van levensbelang’

Oprichter Niels Verwij van Dekbed-Discounter.nl verwacht dat de omzet van zijn bedrijf komende jaren zal verdubbelen, waardoor volgens hem een efficiënte fulfilment operatie van levensbelang is. “Niet alleen qua voorraadmanagement, maar ook als we acties op tv hebben die succesvol zijn, dan moet onze partner daar wel op kunnen inspelen. Montapacking loopt voorop in de fulfilmentmarkt zeker op het gebied van IT en flexibiliteit. Afgelopen jaren hebben ze bewezen dat ze flexibel met ons kunnen en willen opschalen.”

Montapacking: 8 magazijnlocaties

Montapacking behoort met een totaal magazijnoppervlakte van 55.000 m2 tot één van de grootste fulfilment bedrijven van Nederland. Het totaal magazijnoppervlak is volgens Van der Ham bewust verspreid over 8 locaties in het land. “Wij kiezen bewust voor compactere magazijnvestigingen, omdat wij ervaren dat de betrokkenheid van een kleinere organisatie groter is, waardoor elke operatie optimaal efficiënt én sneller kan opereren en de klanttevredenheid hoger is.” Van der Ham stelt verder dat met de inzet van artificiële intelligentie zijn fulfilmentbedrijf ’s middags al om 4 uur met hoge nauwkeurigheid kan voorspellen wat er in de avond verkocht gaat worden bij de 465 webshops, waarvoor Montapacking fulfilmentactiviteiten verricht. “Hierop kunnen wij dan weer onze capaciteitsbehoefte inplannen.”

Pilot met hololens in orderpickproces

Bij Montapacking werken ruim 400 medewerkers. Montapacking werd in november 2016 verkozen tot Onderneming van het Jaar. Vorig jaar kwam Montapacking in het nieuws doordat het als eerste fulfilmentbedrijf in Nederland een test deed met een hololens in het orderpickproces in de magazijnvestiging in Molenaarsgraaf.

Reageer op dit artikel