nieuws

Yusen legt laatste hand aan nieuw farma distributiecentrum

Warehousing 1633

Yusen Logistics breidt zijn farma logistiek in de Benelux uit. In Nederland werkt de logistieke dienstverlener hard aan een nieuw distributiecentrum in Oud Gastel.

Yusen legt laatste hand aan nieuw farma distributiecentrum

11,225 vierkante meter. Dat is de omvang van het nieuwe farma dc van Yusen Logistics. Het pand, gerealiseerd door MG Real Estate, is verrezen op bedrijventerrein Borchwerf ll in Oud Gastel in logistieke hotspot West-Brabant. 

Opslag

Dit nieuwe warehouse is specifiek ontworpen voor geneesmiddelenopslag en –logistiek. Het is opgesplitst in een cold-store sectie (2-8°C), een omgevingstemperatuur (15-25°C) sectie als een speciaal beveiligde narcoticasectie.

Inrichting distributiecentrum

Op dit moment wordt het pand ingericht en afgesteld. Denk aan plaatsen van de palletstellingen, aanbrengen van bekabeling voor Wifi en RF, het plaatsen van de temperatuurmonitoringinstallatie en het aanbrengen van slagbomen. Ook het WMS (Manhattan Associates) moet worden ingeregeld.

Personeel gezocht

Daarnaast zoekt Yusen nog personeel. “Om het warehouse-team volledig op sterkte te krijgen staan de komende week nog enkele interviews gepland”, aldus Arnold Savelkouls, vestigingsmanager. Dit zal niet meevallen want het personeelstekort in de logistiek is fors. Met name in West-Brabant is de nood hoog, blijkt uit de meest recente arbeids index van Tempo Team.

Ligging

Yusen heeft Oud Gastel gekozen voor zijn nieuwe warehouse genaamd ‘Roosendaal Healthcare Center’ vanwege de strategisch ligging ten opzichte van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens Amsterdam, Brussel en Luik.

 

 

Reageer op dit artikel