nieuws

Moederbedrijf Stow lijft Storax in

Warehousing 1776

Material handling bedrijf Storax komt in Franse handen. De magazijnstellingen en shuttle expert wordt ingelijfd door het moederbedrijf van Stow.

Moederbedrijf Stow lijft Storax in

Averys wordt de nieuwe eigenaar van Storax. Averys is het moederbedrijf achter onder meer magazijnstellingspecialist Stow. Andere merken die onder het Franse bedrijf vallen zijn: Feralco, Standard, SLP, Duwic en Acial.

Groeikansen

De acquisitie van Storax past in de strategie van Averys om organische groei te combineren met marktconsolidering. Storax, actief in heel Europa, brengt de Fransen kansen voor expansie in Zuid-Europa; onder meer op het gebied van shuttles, mobiele onderwagens en magzijnstellingen.

Consolidatie material handling

De overname past in de consolidatieslag in de material handling sector. Medio maart werd bekend dat Dexion wordt ingelijfd door staalproducent Gonvarri. De grootste overname was vorig jaar toen Toyota Vanderlande inlijfde.

Storax blijft als een onafhankelijk bedrijf en naam actief. Storax behaalde in 2017 een omzet van zo’n 80 miljoen euro. Averys daarentegen was goed voor 500 miljoen euro omzet in 2017.
De Europese mededingsautoriteit moet de  deal nog goedkeuren.

Reageer op dit artikel